EXCLUSIV: Un brăilean a ajuns la balamuc, pentru că s-a supărat pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Iorgu Chiurtu le-a pus gând rău electronicelor
Ionuţ Iorgu Chiurtu le-a pus gând rău electronicelor

Ionuţ Iorgu Chiurtu a distrus reţeaua de distribuţie din mai multe blocuri, pentru că, zice el, „dăunează sănătăţii publice". Originar din comuna Chiscani, acesta a terorizat, timp de o lună, societatea de cablu, RCS-RDS depunând la poliţie nu mai puţin de opt plângeri penale.

  Incredibil: Ţepar „de catifea”: pentru 15.000 de euro, s-a dat seropozitiv şi preşedinte de Consiliu Judeţean

Ionuţ Iorgu Chiurtu, de 26 de ani, din comuna Chiscani, a fost prins de poliţiştii aflaţi în patrulare pe străzile municipiului, după ce a distrus cabluri şi componente electronice aparţinând RCS-RDS, sub pretextul că acestea „dăunează grav sănătăţii".

Văzând că are „comportament deviant", oamenii legii l-au internat la Psihiatrie. A fost găsit iresponsabil şi, din această cauză, nu poate fi anchetat sau trimis în judecată.

Brăila: “Teroristul” de la Palatul Finanţelor a recidivat

Pe 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus conexarea celor opt dosare penale întocmite la solicitarea societăţii de cablu, pentru tot atâtea distrugeri provocate de Ionuţ Iorgu Chiurtu.

„Băiatul de la cablu"

RCS-RDS sesizase Poliţiei faptul că, în perioada 3 septembrie-1 octombrie 2010 „persoane necunoscute au sustras mai multe componente switch de la reţea, din cutiile de siguranţă montate în mai multe scări de bloc din municipiu". Totodată, preciza societatea, necunoscuţii „au distrus prin tăiere şase cabluri de Internet la blocul A56, B-dul Dorobanţilor".

EXCLUSIV: Un brăilean a ales să câştige bani şi să dea şi altora de lucru producând căpşuni româneşti cu fonduri europene-FOTOGALERIE

După cercetările efectuate la locul faptei, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) de la Municipiu au descoperit mai multe amprente, urme care aparţineau „justiţiarului" de la Chiscani. Numai la blocul A56 din Dorobanţi, „distrugătorul" provocase pagube de 300 de lei.

Fără discernământ

Inspectorul Jenel Sogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila

„În dimineaţa zilei de 1 octombrie, la ora 3.00, lucrătorii de poliţie l-au depistat pe învinuit în timp ce se deplasa pe strada Mihai Eminescu, ţinând în mână o cutie ce conţinea componente electronice. Fiind întrebat cu privire la provenineţa acestora, învinuitul a recunoscut că le-a sustras din mai multe scări de blocuri, urmând a le distruge, motivând că «sunt dăunătoare sănătăţii»", a precizat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Oamenii legii l-au dus pe chiscănean la Psihiatrie, ca să vadă dacă răspunde penal. Temerile poliţiştilor s-au dovedit întemeiate, dovadă faptul că, la scurt timp, comisia medicală din cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila l-a găsit pe Chiurtu fără discernământ.

Faptele săvârşite de tânărul „justiţiar" sunt prevăzute de legea penală, însă nu constituie infracţiune, deoarece acesta a fost diagnosticat cu „tulburare psihopatică acută cu alură schizoformă".

În consecinţă, judiciariştii au propus Parchetului scoaterea de sub urmărire penală a lui Ionuţ Chiurtu şi internarea lui, în scop preventiv, într-un centru medical de specialitate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite