Inedit: Contestaţiile au paralizat un proiect de 30 de milioane de euro la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul de finanţare pentru reabilitarea bulevardului Dorobanţilor este blocat de aproape un an. În timp ce firmele care participă la licitaţii fac contestaţii şi se ceartă între ele, brăilenii sunt nevoiţi să facă slalom prin gropi. Lucrările vizează atât partea carosabilă, cât şi trotuarul.

Deşi contractul de finanţare pentru proiectul de reabilitare a bulevardului Dorobanţilor a fost semnat încă din luna august a anului trecut, nici până acum lucrările nu au început. Motivul îl reprezintă contestaţiile făcute de firmele care au participat la licitaţie.

Primarul Aurel Simionescu este nemulţumit de situaţia în care s-a ajuns, dar spune că trebuie să respecte legea.

„Avem aproape un an de când am semnat contractul de finanţare şi nu s-a întâmplat nimic. Acum suntem la faza în care aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste contestaţii", a precizat edilul şef după ultima licitaţie.

Citiți și:

În ultimele 24 de ore, 150 de brăileni au chemat ambulanţa

Inedit: Contestaţiile au paralizat un proiect de 30 de milioane de euro la Brăila

Astăzi se lansează un nou proiect pentru sprijinirea şomerilor brăileni

Nemulţumirea sa este împărtăşită şi de brăileni. Cei mai mulţi cred că va „mai curge multă apă pe Dunăre" până vor începe lucrările propriu-zise.

image

„De atâta timp se vorbeşte de lucrări capitale pe Dorobanţi, dar sunt vorbe goale. Toţi se laudă cu banii pe care cică îi câştigă pentru oraş şi pentru noi, dar nu se vede nimic", spune Marieta Oprea, 65 ani.

Asfalt nou şi parcări

Proiectul de reabilitare a bulevardului Dorobanţilor vizează refacerea căii de rulare a tramvaiului, a trotuarelor şi a carosabilului, schimbarea reţelei de apă dar şi amenajarea de noi locuri de parcare.

Nu în ultimul rând, lucrările vor viza şi canalul Germani, care va fi conservat.

image

În ciuda promisiunilor, posesorii de maşini nu sunt entuziaşti şi cred că nu vor apărea prea curând locuri noi de parcare pe Dorobanţi.

„Asfaltul a crăpat în iarnă şi doar s-a cârpit. Am înţeles că aşteaptă să înceapă lucrările şi de asta nu s-au apucat de reparaţii serioase, dar până atunci ne rupem maşina", spune Valeriu Istrate, 45 ani.

În primăvara acestui an Primăria s-a văzut obligată să reia procedurile pentru o nouă licitaţie, după ce anul trecut au fost numeroase contestaţii.

Proiect de 30 de milioane de euro

image

Proiectul de reabilitare a bulevardului Dorobanţilor realizat prin Programul Operaţional Regional, este evaluat la 30 de milioane de euro, respectiv 120 de milioane de lei, din care 4,8 milioane de euro este contribuţia locală.

Lucrările de pe bulevard se vor realiza pe o lungime de 4,7 km şi o lăţime de 30 de metri, urmând să fie finalizate în trei ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite