Astăzi se lansează un nou proiect pentru sprijinirea şomerilor brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Creaţie a dat startul proiectului „Adaptabilitate şi acces pe piaţa muncii prin informare, instruire şi căutare activă a unui loc de muncă". Acesta se adresează diferitelor categorii de şomeri din judeţele Brăila, Călăraşi, Galaţi, Tulcea, Buzău, Ialomiţa şi Argeş.

Valoarea totală a proiectului, care are ca termen de finalizare data de 28 februarie 2013, este de 3.526.162 lei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Investeşte în oameni.

„Este un proiect de cursă lungă. Avem o experienţă care sigur ne va susţine, iar gândul că efortul nostru este pus în slujba comunităţii ne motivează încă o dată în plus", ne-a spus Maria Puşcaciu, managerul proiectului şi directorul Centrului de Creaţie.

Cursuri pentru toate gusturile

Citiți și:

La Brăila, sărăcia a dublat numărul sinuciderilor

În ultimele 24 de ore, 150 de brăileni au chemat ambulanţa

Inedit: Contestaţiile au paralizat un proiect de 30 de milioane de euro la Brăila

Astăzi se lansează un nou proiect pentru sprijinirea şomerilor brăileni

În cadrul proiectului se vor organiza cursuri de calificare pentru meseriile modelator ceramică, ţesător manual, brutar patiser, confecţioner asamblor articole textile şi lucrător în structuri pentru textile.

De asemenea, brăilenii pot urma cursuri de specializare pentru administrator pensiune, inspector resurse umane şi manager proiect, dar şi cursuri de perfecţionare în managementul carierei, tehnici de ocupare sau managementul marketingului.

O altă oportunitate sunt cursurile de iniţiere în operator introducere, validare şi prelucrare date, comunicare în limba engleză.

Tot în cadrul proiectului se desfăşoară o serie de activităţi de consiliere, mediere şi antreprenoriat.

Până în prezent, Centrul de Creaţie a mai derulat alte trei proiecte cu bani europeni, tot în domeniul resurselor umane.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite