Deşi a nins în urmă cu o săptămână, străzile din oraşul Brăila sunt şi astăzi acoperite cu gheaţă şi zăpadă tasată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Brăila au picat, în această săptămână, examenul cu iarna. A nins săptămâna trecută, e drept că timp de două zile, însă nici acum drumurile din oraş nu sunt curăţate. Este o adevărată aventură să pleci la drum, de exemplu, pe bulevardul Dorobanţilor sau prin cartiere, în Viziru sau în Radu Negru.

Interese pentru cele o sută de milioane din străzile Brăilei

Drumarii din Brăila au fost învinşi de viscol şi ninsori. Sute de străzi secundare, încă sub nămeţi!

Deşi deszăpezirea ne costă în acest an 6.300.000 lei, de două ori mai mult decât anul trecut - când chiar a fost iarnă grea - cele trei firme de salubrizare din oraş n-au reuşit să cureţe toate străzile. Doar Calea Călăraşilor dă semne că ar fi fost băgată în seamă de drumari.

Totuşi, şi aici, pe prima bandă, sunt porţiuni acoperite cu gheaţă, iar munţii de zăpadă murdară tronează chiar şi în faţa Primăriei. Nici Piaţa Independenţei, din faţa Palatului Administrativ, nu a fost curăţată, semn că edililor le place acest peisaj, deşi tot ei sunt aceia care cer localnicilor să-şi cureţe zona din faţa blocurilor, a caselor sau a firmelor.

Calea Galaţi este plină de mâzgă, chiar şi cu cauciucuri de iarnă, este riscant să încerci să frânezi la trecerea de pietoni. Strada Plantelor, care duce spre Galaţi este, de asemenea, plină de gheaţă, iar pe dig - drum naţional - sunt porţiuni mari acoperite cu gheaţă.

Nu mai vorbim despre parcările dintre blocuri, pentru care, lunar, pentru un loc de doi metri de doi şi jumătate, un brăilean achită 15 lei. Toate străzile din cartiere sunt acoperite cu gheaţă şi zăpadă murdară, mâzgă şi polei. Nici pe Şoseaua Buzăului nu-i mai bine. Trotuarele Primăriei sunt pline de gheaţă, iar banda întâi poate fi folosită, bine-merci ca patinoar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite