Interese pentru cele o sută de milioane din străzile Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de străzi din municipiul Brăila vor fi cuprinse începând din acest an în programul de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi de canalizare.

Lucrările vor fi finanţate prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar valoarea lor este preconizată a se ridica la circa 100 milioane de euro.

Licitaţia a fost lansată pe SEAP, procedurile fiind programate a se încheia undeva prin martie.

„În martie ar trebui să terminăm cu procedurile de licitaţie. Să vedem cum stăm şi cu contestaţiile. Sunt sume mari şi automat, interese la fel de mari", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Proiectul cuprinde lucrări pentru reabilitarea reţelei de apă pe 20,4 kilometri, lucrări de extindere a aceleeaşi reţele pe o suprafaţă de 17,3 kilometri, reabilitarea reţelei de canalizare pe o suprafaţă de 13,3 kilometri şi extinderea acestei reţele pe alţi 69,4 kilometri.

În total sunt 185 de străzi pe care se va lucra în următorii doi - trei ani. „Este un proiect întins în timp, care nu ţine cont de mandat", a mai precizat edilul şef.

„Dacă încep iar lucrări, ne rupem maşinile în două, ne fărâmăm amortizoarele, poate termină mai repede proiectul", spune, nemulţumit, Marin Tudose, taximetrist.

De aceea, primarul Aurel Simionescu a ţinut să facă un apel către cetăţenii care locuiesc în zonele respective să înţeleagă acest lucru.

„Rugămintea mea pentru cei care locuiesc acolo este să înţeleagă faptul că nu vom putea face alte lucrări în acel moment. Indiferent de dorinţa oamenilor, aceste străzi sunt cuprinse în Program. Tot proiectul se ridică la aproximativ 100 milioane de euro, bani pe care nu îi putem risca", a explicat Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite