Certificatul ARACIS, cel mai râvnit atestat din România, a fost înmânat Universităţii „Constantin Brâncoveanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţată la Brăila, în urmă cu două decenii, Universitatea „Constantin Brâncoveanu" a primit, în urma evaluării instituţionale, calificativul „Grad de încredere ridicat", din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

EXCLUSIV: Ion Mocanu, veteranul frizerilor din Brăila, profesează de jumătate de secol/Vezi de la cine a învăţat meseria care i-a adus clienţi celebri

PORTRET: Ion Bălan a condus de două ori Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

În prezent, UCB - care are trei centre universitare - la Piteşti, Brăila şi Rm. Vâlcea - se numără între cele trei instituţii de învăţământ superior de drept privat din ţară, deţinătoare ale calificativului.
„Graţie efortului cadrelor didactice, al celorlalţi salariaţi, al studenţilor, Universitatea „Constantin Brâncoveanu" a reuşit să reziste şi să realizeze această mare performanţă. Am plecat la drum cu fiul meu şi cu câteva cadre didactice de excepţie de la ASE Bucureşti, care m-au urmat când nu foarte multă lume credea în soarta învăţământului particular. Sunt mândru că las în urmă tineri bine pregătiţi şi o universitate cu calificativ maxim", a precizat rectorul UCB, prof. univ. dr. Alexandru Puiu.

Medalie de Aur de la ASE

Evenimentul a coincis cu un alt moment deosebit: profesorului Alexandru Puiu, rectorul UCB, i s-a acordat Diploma „Virgil Madgearu" cu Medalie de Aur de către Senatul Academiei Economice (ASE) Bucureşti. Înalta distincţie vine ca o recunoaştere a muncii la catedră, pentru promovarea valorilor învăţământului şi ştiinţei economice.

image

Studenţii de la UCB sunt mulţumiţi de condiţiile oferite de instituţie.
„La Bucureşti, aproape că eşti nebăgat în seamă, ca şi student la stat. Te pierzi în mulţime. Aici, la «Brâncoveanu», este mai mult decât vizibilă apropierea dintre studenţi şi profesori", a precizat Alexandra Vlăsceanu, studentă la Jurnalism (FSAC), care este şi licenţiat în Medicină.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite