Brăila: GALERIE FOTO şi VIDEO/ Tatăl tânărului împuşcat de ofiţeri IGPR strânge probe împotriva poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 26 s-au împlinit patru luni de la împuşcarea tânărului de 31 de ani, foto Dora Sider
Pe 26 s-au împlinit patru luni de la împuşcarea tânărului de 31 de ani, foto Dora Sider

În urma expertizei tehnico-ştiinţifice, ofiţerii de poliţie care au tras în Sorin Pârvu ar putea fi audiaţi din nou. Pe 26 s-au împlinit patru luni de la împuşcarea tânărului de 31 de ani, iar ancheta bate pasul pe loc. Anchetatorii aşteaptă rezultatele expertizei maşinii în care se afla victima.

Galerie foto aici

Galerie foto aici

Ultimele cuvinte ale poliţistului-erou: „M-au împuşcat hoţii şi mi-au furat pistolul”

EXCLUSIV/FILMUL CRIMEI Poliţistul ucis de hoţ văzuse că îi este spartă maşina

Poliţistul ucis de hoţi este somat de bancă să plătească rata chiar şi din mormânt
Tatăl lui Sorin, Ionel Pârvu încearcă el însuşi să adune probe care să ducă la finalizarea anchetei. A obţinut fotografii şi imagini video din timpul incidentului consumat pe 26 septembrie 2009 la intersecţia străzii Şcolilor cu bulevardul Dorobanţilor.

Între timp, anchetatorii, magistraţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, au audiat poliţiştii bucureşteni şi brăileni care au participat la misiune, ba chiar au primit sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru realizarea expertizelor.

Patru specialişti trebuie să răspundă

Se mai aşteaptă, acum, răspunsul specialiştilor care au făcut expertiza tehnico-ştiinţifică, iar după primirea acestui răspuns, nu este exclus ca ofiţerii de poliţie, în special aceia de la IGPR, să fie din nou chemaţi la audieri.

„Toate actele de cercetare penală pentru această fază au fost finalizate. Patru specialişti au venit de la Bucureşti pentru a analiza încă o dată maşina implicată în incident. Cred că în aproximativ o lună de zile va sosi şi raportul de expertiză. În funcţie de concluziile acesteia se va decide dacă vor fi reaudiaţi poliţiştii", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă.

Ionel Pârvu adună singur probe

„Am reuşit să procur imagini de la oameni care vor şi ei să afle adevărul în acest caz. Am dus aceste imagini la Galaţi la procurorul criminalist care se ocupă de caz. Din analiza lor, şi din declaraţiile celor care au tras, se va face poate lumină în acest caz", ne-a declarat Ionel Pârvu, tatăl

În loc de experiză balistică, lui Ionel Pârvu i-a fost remis un raport de expertiză tehnică auto, foto Dorin Udrea

celui împuşcat. 

Acesta susţine că ancheta este tergiversată pentru că în cauză este vorba despre poliţişti: „Sunt de acord ca infractorii să fie vânaţi de poliţişti. Dar cei care devin poliţişti să fie oameni perfect echilibraţi care să tragă cu discernâmănt nu luaţi de val, cum sunt sigur că a fost în cazul fiului meu".

Prin amabilitatea oamenilor, Ionel Pârvu a reuşit să facă rost de fotografii inedite de la locul faptei, foto Dorin Udrea

Reamintim că Sorin Pârvu a fost împuşcat mortal în timpul unui desant al poliţiştilor de la Bucureşti. Aceştia urmăreau un infractor periculos, au încercat să-l tragă pe dreapta pe Sorin, în maşina căruia se afla şi băiatul lui Sebastian Stoian, zis „Neluţu", însă Sorin nu a oprit, iar poliţiştii au tras

Ionel Pârvu, nu-şi abandonează ancheta paralelă reuşind să aducă noi probe la dosar, foto Dorin Udrea

asupra maşinii. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite