Poliţistul ucis de hoţi este somat de bancă să plătească rata chiar şi din mormânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura primeşte în continuare mesaje de la bancă pe telefonul soţului ei omorât în misiune
Laura primeşte în continuare mesaje de la bancă pe telefonul soţului ei omorât în misiune

Soţia poliţistului de frontieră împuşcat de hoţi este presată de bancă să plătească restanţele creditului contractat de soţul său. Laura Sîrbu a depus dosarul de deces la bancă, dar Departamentul Colectare al Raiffeisen Bank trimite în continuare mesaje poliţistului ucis pentru a plăti rata

În 28 august 2008, cu un an înainte de a fi ucis, poliţistul de frontieră, Tiberiu Sîrbu a contractat un credit de 13.000 de euro pentru a-şi cumpăra maşină. Până a muri a plătit în fiecare lună, la termen, rata de 170 de euro. „A fost un client model. Eu eram cu fetiţa, iar el s-a ocupat de acte, de tot. Niciodată nu a întârziat nici măcar o zi cu rata”, a spus soţia poliţistului, rămasă cu o fetiţă de şase ani în întreţinere, fără soţ şi cu datorii la bănci.

Laura a ajuns într-i situaţie disperată. Toată ziua merge la bancă pentru a rezolva problema creditului, dar nu reuşeşte să afle cât mai are de plătit şi dacă are vreo şansă, ca datoriile să fie şterse odată cu moarte soţului. „La o săptămână după înmormântare am depus dosarul de deces la bancă şi cu toate acestea am primit într-una somaţii pe telefonul lui să plătească rata”, a spus Laura Sîrbu.

L-au cerut pe poliţist la telefon


Femeia a mai povestit că într-o zi chiar a sunat-o cineva de la bancă şi l-a cerut pe poliţist la telefon. „Mi s-au tăiat picioarele. De unde să i-l dau la telefon?! Mi-aş fi dorit şi eu să i-l pot da”, a mai spus Laura Sîrbu plângând. Ultima dată, poliţistul a primit somaţie zilele trecute. „Vă informăm că înregistraţi restanţe la Raiffeisen Bank. Vă aşteptăm să achitaţi cât mai curând. Mulţumim”, este mesajul transmis în aceste zile poliţistului de către Departamentul Colectare al băncii.



Drama femeii este cu atât mai mare cu cât nu reuşeşte să primească un desfăşurător care să-i arate cât mai are de plătit şi ce taxe cuprindea rata plătită de soţul său. „Mi-au spus să mă adresez unui avocat, că pot primi numai prin hotărâre judecătorească. Au zis că se rezolvă, dar numai vorbe. Nu am primit nimic scris”, a spus Laura Sîrbu.



Reprezentanţii băncii nu dau detalii despre caz. „Raiffeisen Bank păstrează confidenţialitatea operaţiunilor clienţilor săi. Vă asigurăm însă că banca a căutat şi va căuta să găsească cele mai bune soluţii”, a spus directorul de comunicare al Raiffaisen Bank România, Carmen Ghiţă.

Condamnată la plată

Potrivit directorului Volksbank Timişoara Aurel Cârstea , în situaţii de deces al beneficiarului creditului, sunt întâlnite două situaţii. „Fie contractul este semnat şi de soţie şi atunci se eliberează desfăşurătorul automat, fie este semnat doar de soţ şi atunci desfăşurătorul se obţine în baza succesiunii”, a spus Cârstea. În cazul lui Tiberiu Sîrbu, contractul de credit a fost semnat de el, iar documentul arată că şi în cazul decesului urmaşii trebuie să plătească ratele. Contractul mai arată însă că banca este împuternicită să recupereze banii de la urmaşi, dar instituţia de credit are dreptul să ofere informaţii despre credit urmaşilor.



Laura Sîrbu
Laura Sîrbu 2
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite