UPDATE Anchetă: Avocat brăilean, complice la fapte grave de corupţie: luare şi dare de mită! Vezi aici cum s-a implicat în afacere "apărătorul legii"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocat reţinut
Avocat reţinut

Urmărit penal în dosarul "Mită la Vamă", Sorin-Constantin Ispas, avocat în cadrul Baroului Brăila, are interdicţie de a părăsi localitatea. Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează acte de urmărire penală faţă de Ispas, pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

Potrivit DNA, pe 22 octombrie 2010, Ispas l-a ajutat pe Marta Ioan, patronul EUROIL (arestat în cauză, pentru dare de mită) să ofere unui funcţionar cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (denunţător) 13.000 lei.

CITEŞTE ŞI:

Ultima oră: Avocat brăilean reţinut de DNA Galaţi, în dosarul "Mită la Vamă"

UPDATE Avocatul brăilean, urmărit de DNA, n-are voie să plece din localitate. Parchetul a făcut recurs!

Banii respectivi au fost daţi pentru ca, în urma actelor de control efectuate la societatea administrată de inculpatul Marta Ioan să nu îi fie acestuia confiscată suma de 350.000 lei, pe care o avea de plătit la bugetul statului (sumă rezultată din vânzări efectuate la una dintre staţiile de distribuire a carburanţilor, în lipsa avizării metrologice), pentru ca activitatea staţiei să nu fie sistată şi pentru a nu i se aplica o amendă de 100.000 lei.

Celebrul tâlhar supranumit Atacatorul "X" - care a îngrozit oraşele Brăila şi Galaţi - cere daune morale de două milioane de euro statului român


Pe 22 octombrie 2010, imediat după comiterea faptelor, aflând că Marta Ioan fusese prins de organele de urmărire penală, avocatul Ispas Sorin-Constantin a fugit şi s-a ascuns, ca să se sustragă de la urmărirea penală.

VIDEO Un proxenet brăilean, urmărit internaţional întrucât controla o reţea de prostituate din Italia, a fost capturat şi extrădat


Inculpatului Ispas Sorin-Constantin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 26 octombrie 2010, procurorii Anticorupţie au dispus reţinerea acestuia. La data de 27 octombrie 2010, Curtea de Apel Galaţi a dispus faţă de Ispas măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara. Procurorii DNA au declarat recurs împotriva deciziei judecătorilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite