A intrat în vigoare avizul de iernat emis de Căpitănia Portului Brăila către toate navele din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă vremea o va impune, navele se vor retrage pe braţul Măcin
Dacă vremea o va impune, navele se vor retrage pe braţul Măcin

Braţul Măcin aşteaptă navele mici care vor fi retrase din circulaţie pe perioada iernii. Avizul de iernat este emis în fiecare an de căpităniile porturilor dunărene şi astfel sunt aduse la cunoştinţa armatorilor şi operatorilor navali locul unde pot pune la ancoră navele pe vreme defavorabilă.

„Căpitania Portului Brăila a emis avizul de iernatic şi, ca în fiecare an, avem disponibile mai multe zone unde navele pot staţiona. În principal este vorba de braţul Măcin dar şi la Gropeni, Stăncuţa sau la Ostrovul Chiciu Mic. Parcul de iernatic va funcţiona pe o perioadă limitată, atât timp cât există pericolul formării podului de gheaţă pe Dunăre şi navigaţia nu se poate desfăşura în siguranţă", ne-a informat Octavian Gheorghiu, căpitan şef port Brăila.

Reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari câştigătoare în cadrul campaniei „Un plus de siguranţă”, s-au întâlnit astăzi cu poliţiştii brăileni

Navele mici sunt cele mai expuse

Ca în fiecare an navele mici, mai ales ambarcaţiunile de agrement, au fost scoase în mare parte pe uscat. Sunt însă şi nave mai mari pe care proprietarii preferă să le lase la debarcaderul turistic.

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului. Vezi aici care sunt noile prevederi

„Cei care au bărci deja le-au scos şi sunt depozitate în imediata vecinătate a debarcaderului sub pază. Au rămas la apă şalupele metalice dotate cu motoare diesel care însă fac faţă sloiurilor", ne-a declarat Ionel Buhai de la Debarcaderul Turistic.

EXCLUSIV: Sănătatea, văzută de un american: „Românii îşi neglijează sănătatea!"

Armatorii sunt pregătiţi de orice eventualitate pentru că la ei afacerile nu se opresc odată cu sosirea iernii.

Directorul flotă al Romnav Brăila, Radian Tudose

"Noi avem 80 de unităţi, nave mari şi puternice şi este puţin probabil că vom intra la iernatic. Avem loc pe braţul Măcin dar navele noastre sunt în marş pe toată Dunărea. Dacă se întâmplă ca o navă să fie prinsă în gheţuri, ceea ce este totuşi foarte puţin probabil, echipajul are la dispoziţie tot ce este necesar ca să nu sufere şi poate aştepta sosirea navelor de degajare din gheaţă", ne-a declarat directorul flotă al Romnav Brăila, Radian Tudose.

Brăila: Alimentele comunitare nu mai au „cătare” printre „defavorizaţi”

Marinarii spun că de regulă necazuri apar numai în iernile extrem de geroase, când se formează pod de gheaţă. Un asemenea fenomen însă nu apare decât atunci când nivelul apei este foarte scăzut, cu patru cinci metri mai mic decât cel actual.

Octavian Gheorghiu, căpitan şef port Brăila

„Podul de gheaţă apare numai în anii foarte secetoşi ceea ce nu este cazul acum. Pentru orice eventualitate echipajul este pregătit cu căngi şi anvelope vechi ca să protejeje nava în perioada când sloiurile de gheaţă curg pe fluviu" ne-a declarat Ilie Ticu, comandantul navei de patrimoniu cu abur şi zbaturi „Borcea".

Sute de familii din Brăila îngheaţă la zero grade Celsius după ce CET SA le-a oprit căldura

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite