Sute de familii din Brăila îngheaţă la zero grade Celsius după ce CET SA le-a oprit căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele acestora aparţin de două asociaţii de proprietari care au datorii enorme la CET şi care nu şi-au respectat angajamentul de a-şi achita restanţele în timp.

„Până acum am oprit căldura la două asociaţii care nu şi-au plătit din datorii conform înţelegerii de comun acord care a avut loc la mediere. Mai există încă 19 asociaţii la care nici nu am dat drumul la căldură", ne-a declarat Petrişor Motoc, directorul tehnic şi comercial al CET.

Cele două asociaţii care au rămas fără căldură sunt Asociaţia de proprietari 117 din cartierul Vidin, cu 19 apartamente racordate şi o datorie de peste 250.000 lei şi Asociaţia 777, căminul de nefamilişti CF cu 25 de apartamente racordate şi o datorie de peste 50.000 lei. În cazul celorlalte 19 asociaţii, motivul nefurnizării agentului termic este faptul că acestea nici măcar nu şi-au luat angajamentul de a achita sumele restante.

EXCLUSIV: Sănătatea, văzută de un american: „Românii îşi neglijează sănătatea!"

Soluţia salvatoare, convectoarele

În cartierele Vidin şi Viziru în care există multe blocuri unde oamenii nu mai primesc căldură, unii dintre ei de ani de zile, locatarii se încălzesc cu butelia sau cu convectoare electrice.

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare de duminică. Vezi aici orele de sosire şi plecare pentru trenurile care trec prin Brăila!

„Nu mai primim căldură de ani de zile, dar ne-am cumpărat convector ca să nu stăm în frig", ne-a povestit Georgeta Bălan, care locuieşte în cartierul Viziru. Mai sunt şi cei care folosesc radiatoare ori calorifere electrice, dar aceştia sunt destul de puţini.

EXCLUSIV: Sănătatea, văzută de un american: „Românii îşi neglijează sănătatea!"

Marian Covache, preşedintele Federaţiei Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila consideră că decizia CET, de a nu furniza căldură asociaţiilor care nu şi-au respectat angajamentele de plată, este una justă. În schimb nu este de acord cu posibilitatea opririi căldurii la acele asociaţii care nu au negociat nimic cu CET şi care se află încă în litigiu cu societatea.

REUŞITĂ: A ieşit de sub tipar enciclopedia literaturii brăilene

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite