Botoşani: Se fac sau nu ore săptămâna viitoare? Nici elevii şi nici directorii şcolilor nu ştiu răspunsul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, profesorii au anunţat că nu vor mai intra la ore până nu îşi primesc integral salariile pentru luna februarie. Cadrele didactice din Botoşani şi Dorohoi au strâns semnături pentru greva generală.

La această oră, nici elevii şi nici directorii şcolilor din Botoşani şi Dorohoi nu ştiu dacă luni de fac ore în marile licee. Totul stă la mâna profesorilor, singurii în măsură să decidă dacă vor intra la cursuri chiar şi în condiţiile în care statul nu a rezolvat problema salarizării „ Noi am chemat totuşi elevii la şcoală. Cadrele didactice ne-au anunţat că vor veni luni dimineaţă la ora 8.00 dar nu vor merge la cursuri. Vom încerca să discutăm cu ei şi poate reuşim să îi convingem. Încă nu ştim ce va fi luni", a declarat Ioan Onofrei, directorul Colegiului Naţional „A.T.Laurian" Botoşani.

Botoşani: Cursuri întrerupte la Colegiul Naţional"Grigore Ghica" din Dorohoi

Proteste ale profesorilor şi la Botoşani!

Aceeaşi incertitudine este şi la Colegiul Naţional „Grigore Ghica" din Botoşani unde ieri nu s-au  făcut cursuri. Nici directorul acestei instituţii nu ştie dacă luni se fac ore sau nu. „ Cadrele didactice m-au anunţat că nici luni nu vor intra la clase. Vor veni la şcoală dar nu vor face ore. Nu ştim ce să le spunem elevilor", a declarat Bogdan Jîşcanu, directorul Colegiului Naţional"Grigore Ghica" Dorohoi.

Şi profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Botoşani au anunţat că luni nu vor intra în clase şi nu vor îşi vor desfăşura activitatea.

Cadrele didactice sunt decise să protesteze în acest fel până când îşi vor primi integral salariile pentru luna februarie. Trezoreria Botoşani poate asigura doar 30% din sumele cuvenite cadrelor didactice şi are nevoie de 10 milioane de lei pentru a acorda sporurile şi celelalte drepturi salariale câştigate de profesori în instanţă prin hotărâri defintive şi irevocabile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite