Botoşani: Grevă fără precedent a profesorilor de la Colegiul"Ghica“ din Dorohoi: Doar directorul mai este la şcoală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua zi consecutiv, cei 49 de profesori de la Colegiul „Ghica" refuză să intre la ore. După modelul colegilor din Botoşani, şi dorohoienii protestează pentru că nu şi-au primit salariile pe februarie.

Botoşani: Protest spontan la Liceul Eminescu: De luni şcolile intră în grevă generală

Astăzi,  cei 600 de elevi de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica" din Dorohoi au fost trimişi acasă de directorul şcolii."Niciun profesor nu a venit la muncă astăzi şi nu se fac ore. Le-am explicat elevilor că profesorii sunt în grevă generală şi i-am rugat să plece acasă", a declarat Bogdan Jîşcanu, directorul colegiului care le cere scuze părinţilor pentru situaţia creată în plină perioadă de olimpiade şi concursuri şcolare.

Acum în cancelaria şcolii sunt doar trei profesori şi directorul care dau explicaţia celor care vor să afle de ce nu se ţin ore la colegiu şi când va fi reluat programul. „Nu ştim când vor reveni la ore. Probabil atunci când îşi vor primi salariile. Din păcate noi avem nevoiue de 700 de mii de lei să acordăm salariile majorate de instanţă iar noi avem doar 30% din sumă", a mai spus directorul şcolii care nu ştie cum va rezolva situaţia mai ales că profesorii refuză să semneze statele de plată pentru salariile de bază.

Protestul cadrelor didactice de la „Ghica" a început ieri când cei 49 de profesori au stat la şcoală doar o oră după care au trimis elevii acasă. Sindicaliştii susţin că au obţinut avizele necesare pentru greva generală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite