Botoşani: Protest spontan la Liceul Eminescu: De luni şcolile intră în grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii sunt nemulţumiţi că încă nu şi-au primit salariile. În unele şcoli salariile s-au dat doar pe jumătate, iar în altele deloc. Profesorii Colegiului Eminescu au refuzat astăzi să intre la ore. În şcolile din judeţ se strâng semnături ca de luni să se intre în grevă generală.

image

Update: Ora 14.00- Protest şi la Dorohoi

Şi profesorii dorohoieni au protestat astăzi. Cu aproape două ore în urmă 25 de profesori de la Colegiul "Grigore Ghica" Dorohoi au ieşit de la ore şi au protestat în curtea liceului. Dascălii au mers apoi în audienţă la primarul municipiului Dorohoi pentru a-i cere socoteală de ce nu şi-au primit lefurile.

Citeşte şi despre:

Protestul spontan al profesorilor de luna trecută

Bani puţini în Trezorerie pentru salariile profesorilor

Dascălii din mai multe şcoli din judeţ au recurs astăzi la un protest spontan refuzând să intre la ore pentru că nu şi-au primit salariile. La Colegiul Mihai Eminescu nu s-a ţinut o oră de cursuri, profesorii intrând în clase doar pentru a supraveghea elevii. „ Ziua de salariu a fost ieri şi nu s-a pus niciun ban pe carduri. S-a spus că statele de plată sunt la Trezorerie însă nu sunt bani de salarii pentru că primăria Botoşani a repartizat neuniform fondurile. În acest caz am decis ca de la ora 9.00 la 10.00 să nu facem ore, iar de luni să intrăm în grevă generală", a declarat Alina Voinea Axinte, lider de sindicat la Colegiul Mihai Eminescu.  

image

 Acelaşi lucru s-a încercat şi la Colegiul A.T Laurian, însă profesorii au renunţat la protest după ce au fost avertizaţi de conducerea şcolii că o astfel de grevă este nelegală. Profesorii sunt decişi însă să intre de luni dimineaţă în grevă generală şi strâng semnături pentru acest lucru. „Noi am vrut de astăzi să închidem şcoala însă am fost avertizaţi de conducere că este ilegal fără să anunţăm protestul cu 24 de ore înainte. În acest caz,  am decis să notificăm conducerea şcolii şi Primăria că de luni închidem liceul. Noi nu ştim până la această oră care este salariul nostru şi ziua în care se dau lefurile. Cei de la contabilitate au încercat să negocieze cu noi să acceptăm 15% sau 30% din salariu, motivând că nu au bani. Vom face grevă generală pe perioadă nelimitată.", a declarat Corneliu Rusu Apopei, lider de sidicat în Colegiul Laurian

image

Cătălin Flutur primarul municipiului Botoşani susţine că Primăria  a făcut toate eforturile pentru a plăti salariile profesorilor. „ Am făcut demersuri la Ministerul Finanţelor pentru transferarea unor sume de bani din trimestrul trei în trimestrul întâi. Mai mult nu putem face", a spus primarul Cătălin Flutur

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite