INCREDIBIL: Peste un milion de ţigarete trecute ilegal peste Prut. Cei de la Frontieră nu le-au văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duba, încărcată cu 62.500 de pachete de ţigări de contrabandă, a tranzitat judeţul ziua în amiaza mare şi niciun echipaj al Poliţiei de Frontieră nu a oprit-o. Şi mai interesant este că transportul era păzit de două maşini antemergător care îi asigurau protecţia pe traseu.

UPDATE ora 13.40

" Facem verificări pentru a stabili când au fost introduse ţigările în ţară  şi prin ce modalitate. Poliţiştii de Frontieră au competenţă de control pe o rază de 30 de kilometri de la frontieră în interiorul ţării", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt IJPF Botoşani. De la Stânca până la Manoleasa este o distanţă de 30 de kilometri.

ora 12.40

Şefii Vămii Stânca Costeşti şi cei ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră nu au putut fi contactaţi pentru a-şi susţine punctul de vedere legat de acest transport dubios, care a trecut neobservat de subordonaţii lor.

Vameşii de la Stânca suspectaţi de contrabandă, ascunşi în birouri de şefi

ora 12.15

În urmă cu puţin timp, magistraţii Tribunalului Botoşani au respins cererea de arestare preventivă şi au dispus eliberarea şoferului dubei încărcată cu ţigări de contrabandă. Judecătorii au considerat că Petrişor Munteanu( 39 ani) din Iaşi nu reprezintă un pericol social iar cercetările pot continua cu suspectul în stare de libertate.

Anchetă DNA pentru contrabandă cu ţigări la Vama Stânca

Un singur arestat după descinderile de la Vama Stânca!

ora 11.40

Poliţiştii de la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Botoşani au primit informaţia şi au mers la sigur. Duba a fost oprită, ieri după amiază,  la 50 de kilometri de vama Stânca, în localitatea Ungureni.

Autoutilitara condusă de Petrişor Munteanu, un ieşean de 39 de ani angajat în domeniul construcţiilor,  era burduşită cu ţigări de contrabandă. Mai exact, colete cu 62.500 de pachete de ţigări fabricate în Republica Moldova, erau aşezate în dubiţa care tranzita judeţul. „Pe această distanţă ar fi trebuit să fie filtre ale Poliţiei de Frontieră care să verifice orice transport suspect. Nu au fost sau nu s-a dorit a fi", a spus unul dintre anchetatori.

Cele 1.250.000 de ţigarete Plugarul au fost trecute peste Prut, vineri noapte, cu bărcile în dreptul localităţilor Manoleasa şi Mitoc. Aparatele de termoviziune ar fi putut sesiza pe timpul nopţii orice mişcare pe graniţă dar nu s-a întâmplat acest lucru.

Vezi aici cum erau cărate ţigările de contrabandă cu maşina Vămii Stânca!

Şoferul dubei a fost reţinut şi a fost prezentat în această dimineaţă instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă cu produse accizabile.

„Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 437.000 lei,  a fost  ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost  indisponibilizată la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani" a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Cercetările continuă pentru a se stabili cine se ascunde de fapt  în spatele acestui transport record făcut la o săptămână după descinderile masive pentru contrabanda cu ţigări prin Vama Stânca Costeşti, în urma cărora un vameş a fost arestat iar alţi nouă sunt cercetaţi penal.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite