Botoşani: Poliţistul arestat pentru trafic de persoane a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Leahu (ultimul din drapta) va fi cercetat în stare de libertate
Lucian Leahu (ultimul din drapta) va fi cercetat în stare de libertate

Subofiţerul Lucian Leahu, agent la Postul de Poliţie Ungureni, care în urmă cu două săptâmâni a fost arestat pentru trafic de persoane va fi cercetat în stare de libertate. Vineri, Curtea de Apel Suceava a respins recursul procurorilor DIICOT care au cerut menţinerea măsurii arestrării preventive.

Lucian Leahu, împreună cu altge 11 persoane sunt acuzate de DIICOT că a  pus la punct o reţea de trafic de persoane prin care racolau şi trimiteau în Germania, Spania şi Olanda, tinere pe care le obligau să se prostitueze. Potrivit anchetatorilor aceştia ar fi ttimis în Occident în jur  120 de tinere.

Reţeaua era extinsă în Botoşani, Suceava şi Timiş. Printre cei reţinuţi în urmă cu două săptămâni s-a numărat şi pilotul de raliu Andy Drob, care a fost şi el pus în libertate, înaintea lui Leahu.

Lucian Leahu, a fost supendat din funcţie în ziua reţinerii, iar acum va fi cercetat în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu şi de a se apropia de fostele sale victime.

Citeşte şi:

Cătuşe pentru şase dintre suspecţii de prostituţie şi trafic de persoane: Printre cei arestaţi preventiv se află şi agentul Lucian Leahu!

Poliţistul ridicat de mascaţi pentru trafic de persoane făcea parte din cea mai mare reţea şi era filat de doi ani! ( Fotogalerie descindere)

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite