Botoşani: ( UPDATE) Poliţistul ridicat de mascaţi pentru trafic de persoane făcea parte din cea mai mare reţea şi era filat de doi ani! ( Fotogalerie descindere)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Agentul Lucian Leahu  a fost ridicat de colegii săi
Botoşani: Agentul Lucian Leahu a fost ridicat de colegii săi

Poliţistul este audiat acum la sediul DIICOT alături de alte 14 persoane printre care şi campionul de rally , Andi Drob. Reţeaua era condusă de  botoşăneanul Cristian Olaieru şi era cea mai puternică din ultimii 10 ani din România.  130 de tinere au fost obligate să se prostitueze. 30 au reuşit să scape şi să depună mărturie.

Iată cum era structurată şi cum acţiona cea mai puternică reţea de trafic de persoane şi prostituţie din România: 

Reţeaua a fost organizată acum 10 ani de un interlop din Sibiu, care a revenit în ţară după 10 ani petrecuţi în vestul Europei. Şase tineri din Botoşani, printre care agentul de poliţie Lucian Leahu(34 ani) ,Andi Drob( 41ani)  şi Cristian Olaieru , au aderat la acest grup infracţional în anul 2003. 

În anul 2005, o parte din membrii reţelei din România şi Spania au fost arestaţi. Conducerea grupării a fost preluată de botoşăneanul Cristian Olaieru care s-a orientat spre „ piaţa" din Veneţia-Italia, Olanda şi Germania. Noua structură s-a dovedit mult mai dinamică „ formată din racolatori, transportatori, falsificatori de documente în România şi explotatori" printre care şi poliţiştul Lucian Leahu( 34ani) dar şi interlopi din Suceava şi Timişoara.

În 2007, Tribunalul Suceava a emis, la cererea procurorilor DIICOT Suceava, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele capului reţelei Cristian Olaieru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ aderare la grup infracţional organizat" şi trafic de persoane. De atunci a început şi filajul celorlalţi suspecţi.

În 2008 când au fost solicitate 21 de comisii rogatorii internaţionale autorităţilor din Spania, Italia, Germania şi Olanda pentru monitorizarea activităţii infracţionale a suspecţilor. „ Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 130 de victime provenind din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui , fiind audiate 30 dintre acestea" se arată în comunicatul DIIICOT Suceava.În urma probatoriului administrat,  procurorii suceveni au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de învinuţi pentru trafic de persoane şi prostituţie.

După 2 ani de filaj, astăzi au avut loc 23 de descinderi din care 18 la Botoşani.

ORA 14.15.

Poliţistul ,ridicat de mascaţi în această dimineaţă, a făcut parte din trupele de intervenţie rapidă timp de doi ani. În 2009, Lucian Leahu a fost transferat la postul de Poliţie Ungureni. Surse din rândul anchetatorilor susţin că mutarea sa are legătură cu declanşarea acţiunii de filaj care a început acum doi ani. Audieri maraton au loc acum la sediul DIICOT Botoşani. Cel mai probabil mâine, procurorii vor formula cereri de arestare preventivă pe numele suspecţilor reţinuţi. 15 persoane sunt audiate la această oră.

ora 11.15.

Luat din pat de trupele speciale, campionul la rally, Andi Drob s-a amuzat de situaţie" De ce am fost ridicat? De mâini" a spus Andi Drob(foto jos)  În faţa procurorilor au ajuns alte 14 persoane printre acre şi un agent activ de poliţie.

Botoşani:Campion rally reţinut de mascaţi

ora 11. O0

 Lucian Leahu( foto jos -încercuit)  este agent la postul de poliţie Ungureni. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani a confirmat reţinerea agentului de poliţie şi aşteaptă rezultatele anchetei pentru a decide măsurile care se impun. Procurorii sunt rezervaţi în declaraţii. Poliţistul este audiat la această ora la sediul DIICOT Botoşani pentru a se stabili implicarea sa în această reţea.„ La această oră, unul dintre lucrătorii noştri este cercetat într-un caz penal de DIICOT Suceava. Vor fi luate măsurile care se impun în funcţie de rezultatul anchetei" a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Botoşani: Agent Lucian Leahu, ridicat de mascaţi

Ora 10.00

La această oră, trupele speciale DIICOT au descins la locuinţa lui Andi Drob din zona Şcolii 11 din Botoşani. Până acum nu este cunoscută implicarea acestuia în dosarul de trafic de persoane şi prostituţie. Procurorii DIICOT, care instrumentează cazul, sunt rezervaţi în declaraţii. Cert este că mascaţii se află acum la locuinţa bărbatului, cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă.

Botoşani: Campion rally, băgat în dubă de mascaţi

Alte 18 percheziţii şi descinderi au avut de dimineaţă în tot judeţul. Dubele Poliţiei cară la sediul DIICOT Botoşani suspecţi şi martori în acest dosar.

Botoşani: Campion de rally ridicat de mascaţi

Lucrătorii Serviciului de Combatere a Cimei Organizate şi SIPI au pus în aplicare 15 mandate de aducere pentru audieri la DIICOT  Botoşani. Acţiunea este coordonată de procurorii suceveni. Descinderi au loc în parale la Suceava şi Timişoara.

Botoşani: Poliţist ridicat de mascaţi

FOTOGALERIE ADRIAN ŞORODOC

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite