Botoşani: S-au finalizat verificările la dosarele care atestă frauda făcută la Cadastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Oficiului de Cadastru susţine că s-a stabilit inclusiv un prejudiciu estimativ produs în cei trei ani de zile în care s-au încasat sume fără a se tăia chitanţă.

Funcţionari ai Oficiului de Cadastru, suspectaţi că au furat banii instituţiei

Frauda de la Cadastru pierdută în dosare

Ilegalităţile produse la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sunt acum în atenţia procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

După ce două luni de zile angajaţii unităţii au verificat documentele eliberate de Oficiul de Cadastru, acte ce ascund ilegalităţi însemnate, conducerea instituţiei a transmis sesizarea la Parchet.

Reamintim că mai mulţi angajaţi din cadrul instituţiei sunt cercetaţi de Direcţia Anticorupţie pentru că au încasat bani de la populaţie fără a tăia chitanţe, principalul vizat fiind Dumitru Istrate, fostul şef al Oficiului de Cadastru, încadrat în prezent pe o funcţie inferioară de consilier.

Verificările demarate în ultimele două luni au stabilit şi un prejudiciu estimativ însă acesta nu a fost făcut încă public. Acţiunile de fraudare au fost depistate încă de acum un an, odată cu schimbarea conducerii unităţii care a sesizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

În urma unei acţiuni demarate de Corpul de Control al Prefecturii s-a stabilit că pe o perioadă de circa trei ani de zile s-au făcut încasări fără a se tăia chitanţă pe sumele primite.  

„Noi am finalizat verificările, cercetările fiiind continuate de alte organe abilitate. Am trimis inclusiv adresă către Parchet. S-a făcut şi o estimare a prejudiciului însă acesta dar şi alte date vor fi comunicate de către un reprezentant de la nivel central ce urmează să vină la Botoşani în câteva zile", a spus Mihai Luca, directorul Oficiului de Cadastru.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite