Botoşani: Funcţionari ai Oficiului de Cadastru suspectaţi că au furat banii instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se presupune că prejudiciul de la Oficiul de Cadastru  ajunge la câteva zeci de mii de lei
Se presupune că prejudiciul de la Oficiul de Cadastru ajunge la câteva zeci de mii de lei

Fraudă de proporţii la  Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani unde mai mulţi funcţionari sunt bănuiţi că timp de un an de zile au furat câteva zeci de mii de lei din încasările pe care trebuia să le aibă instituţia.

Funcţionarii eliberau avize pentru autorizaţiile de construcţii, iar banii încasaţi din taxele percepute erau băgaţi fără jenă în propriile buzunare.  Banii ar fi trebuit să constituie venit la bugetul de stat.  Cel care au sesizat frauda a fost prefectul judeţului după ce Prefectura a efectuat o serie de verificări încrucişate a documentelor emise de Oficiul de Cadastru. 

" De nouă luni avem informaţii despre frauda de acolo şi lucrăm la acest caz. Vom face o conferinţă de presă şi vom face publice informaţiile pe care le avem." a declarat  prefectul Cristian Roman.

Pentru fiecare aviz ar fi trebuit să încaseze între  200- 400 de lei. În ultimii trei ani fost eliberate 10.000 de autorizaţii de constructii, iar majoritatea avizelor  nu ar fi fost îregsitrate. Principalul suspect este directorul adjunct  Dumitru Istrate.  Corpul de control al Agenţiei Naţionale de Cadastru si Publicitate Imobiliară  a confirmat cele sesizate de prefect şi a anunţat totodată  Direcţia Natională Anticorupţie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite