Botoşani: (UPDATE) Profesorii păcăliţi să vină la ore cu 500 de lei avans la leafă: "Nu vom renunţa la proteste!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine dimineaţă la ora 8.00 în toate şcolile se va vota dacă profesorii se întorc la ore pentru un avans salarial de 500 de lei.

ora 16.00

Mai bine de o oră sindicaliştii au întors pe toate feţele problema salarizării cadrelor didactice în condiţiile de compromis stabilite astăzi de autorităţile locale. Este nevoie însă de acceptul profesorilor ca protestele să fie oprite. „ Mâine dimineaţă la ora 8.00 vom discuta cu profesorii şi vom vedea dacă sunt de acord să revină la ore pentru un avans de 500 de lei urmând ca diferenţele salariale pentru luna februarie să fie acordate pe 1 aprilie. Dacă se întruneşte majoritatea, banii vor fi deblocaţi de trezorerie din fondurile pe trimestrul II", a declarat Lucia Ciubotaru, lider sindical Colegiul Naţional „A.T.Laurian" Botoşani.

Deja ecourile sunt negative în mai toate unităţile şcolare" Mai mult ca sigur profesorii nu vor accepta această păcăleală. Cine va munci pe 500 de lei până pe 1 aprilie şi să aştepte diferenţele salariale.  Cel puţin la Laurian vor continua protestele", a declarat Elena Agachi, profesor Colegiul Naţional "A.T.Laurian“

ora 14.30

Profesorii s-au adunat în Aula Colegiului A.T.Laurian  pentru a se pronunţa dacă accept[ propunerea autorităţilor locale. "Instituţia Prefectului a propus să se dea un avans de până  la 500 de lei  urmând ca diferenţa pe februarie să se dea pe 1 -2 aprilie. Ar fi o soluţie pentru că atâţia bani sunt în Trezorerie", a declarat Maria Ţiprigan, lider SIP. Majoritatea profesorilor s-au arătat indignaţi de soluţia găsită de autorităţi.

ora 13.30

Peste 150 de cadre didactice de la Colegiile Naţionale" Mihai Eminescu " şi „A.T.Laurian" , de la Liceele Textil, Sanitar, Economic şi Seminarul Teologic s-au învârtit o oră în jurul rondului din faţa Prefecturii Botoşani în semn de protest pentru că nu şi-au primit salariile pentru luna febuarie.  Cadrele didactice nu au scandat lozinci împotriva guvernului şi nici nu şi-au strigat nemulţumirile. „Este un protest al tăcerii pe care îl vom face zi de zi până când ne vom primi salariile. Venim la şcoală dar nu intrăm la clase. După opt ore venim în faţa Prefecturii ca să le amintim autorităţilor că existăm şi suntem decişi să nu renunţăm la drepturile noastre", a declarat Cornel Rusu, profesr de limbă franceză la Colegiul Naţional „A.T.Laurian".

Botoşani: Şcolile rămân închise. Profesorii au ieşit în stradă pentru a-şi cere salariile

Botoşani: Se fac sau nu ore săptămâna viitoare? Nici elevii şi nici directorii şcolilor nu ştiu răspunsul!

În unele şcolii se „coc" represaliile împotriva protestatarilor. „Profesorii sunt ameninţaţi cu desfacerea , contractului de muncă pentru că nu intră la ore" a declarat Alina Doina Axinte, lider de sindicat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu".

Profesorii nu se tem  şi , după terminarea programului, vor protesta zi de zi în faţa Prefecturii până îşi vor primi salariile.  „Tot ce ni se poate întâmpla este să nu ne primim salariile pentru aceste zile în care nu intrăm la clase, ceea ce nu ar fi o noutate. Cât despre desfacerea contractelor de muncă nici nu se poate punem problema atâta vreme cât noi venim la program zi de zi" a spus Elena Agachi, profesor Colegiul Naţional „A.T.Laurian".

Botoşani: Profesorii nu au intrat la ore, spre bucuria elevilor

Proteste ale cadrelor didactice au loc în 13 unităţi şcolare din judeţ. Elevii au fost sfătuiţi să stea acasă în această perioadă. „  Dacă azi primim banii, mâine venim la ore. Pe elevi îi vom anunţa telefonic, prin intermediul internet-ului sau la avizierul şcolar când sunt reluate cursurile", a mai spus Alina Doina Axinte, lider de sindicat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu".

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite