Botoşani: Oameni înghesuiţi în containere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile care au rămas fără locuinţe în urma inundaţiilor locuiesc acum în tabăra de module de la marginea oraşului Dorohoi

Judeţ păzit doar de digurile lui Ceauşescu

Peste 200 de persoane, dintre care aproape jumătate copii sunt cazaţi în aceste momente în 64 de module puse la dispoziţie de către autorităţile locale din Dorohoi.

"În cinci minute mi-a luat apa casa şi tot ce aveam. Casa o aveam aproape de Jijia. M-am dus în spatele grădinii să văd dacă a mai crescut apa şi nu am mai apucat să ajung până în pragul uşii că apa era deja în casă. Nu am mai putut să fac nimic decât să iau cei trei copii şi să fug", îşi aminteşte Mirela Derca, în vârstă de 54 de ani.

Poveşti cutremurătoare ale sinistraţilor din Dorohoi

Familia Derca a ajuns desculţă şi înfometată la modul. De aproape două săptămâni mănâncă doar conserve şi aşteaptă ziua în care vor simţi din nou gustul unei mese calde.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a făcut demersuri pentru aducerea în judeţul Botoşani a încă 31 de locuinţe modulare pentru cazarea temporară a oamenilor care au rămas fără case. În tabăra de sinistraţi de la Dorohoi au început ieri lucrările de construcţie a unor duşuri comune, iar municipalitatea speră să reabiliteze cât mai repede cantina din zonă pentru ca oamenii să poată servi şi o masă caldă zilnic. Citiţi întreaga poveste a familiei Derca în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Noroi şi vieţi distruse la Coşula după potopul de aseară (VIDEO / GALERIE FOTO)

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite