Botoşani: (UPDATE) Noroi şi vieţi distruse la Coşula după potopul de aseară (VIDEO / GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râul Miletin a ieşit aseară din matcă şi a inundat 50 de gospodării. Trei drumuri au fost acoperite de apele care atingeau pe alocuri un metru.  Disperaţi, oamenii au salvat ce au mai putut din calea puhoaielor.

La Pădureni- Coşula, râul Miletin s-a întors în matcă. Peste 70 de gospodării distruse, sute de hectare de culture culturi puse la pământ şi mult noroi a lăsat râul în urma potopul .,, A fost nenorocire. Nu vedeai cu ochii câtă apă era. S-a rupt Miletinul şi a venit peste noi. Am reuşit să ne salvăm pe noi şi animalele. Restul, e sub apă" a spus Traian Ghîdea, localnic.

  ,, S-a rupt Miletinul de la ploi. Deodată au venit apele şi au distrus tot" a spus Viorica Bejan, localnică.

image

70 de gospodării au fost acoperite de ape. Oamenii au avut un singur gând: să îşi salveze copiii şi puţinele animalele din grajduri ,, Nu a intrat apa în casă dar curtea şi grajdul sunt pline. Trebuie să salvăm animalele că ele ne ajută să trăim" a spus tanti Marcica.

image

Până la căderea nopţii,  aproape jumătate de sat era sub ape.

Două echipe de pompieri au intervenit pentru evacuarea localnicilor. Unii au refuzat să părăsească gospodăriile inundate înainte ca animalele să le fie salvate. „ Apa a intrat în două case dar a inundat aproape 50 de gospodării şi trei drumuri" a  declarat  plt. Dorina Lupu, ISU Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite