Botoşani: Judeţ păzit doar de digurile lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun dig nu a fost construit pe Prut şi Jijia în ultimii cinci ani.  Apele Române au cheltuit milioane de lei de la bugetul de stat doar pentru consolidarea malurilor şi lărgirea albiilor.

Vezi aici harta dezastrului de la Botoşani!

Patru milioane de euro a cheltuit statul în ultimii cinci ani pentru refacerea drumurilor şi a podurilor distruse de inundaţii. Nu şi pentru înălţarea de diguri care să protejeze judeţul de noi puhoaie. Niciun dig de beton nu a fost construit în judeţ. Dar iată pe ce s-au dus totuşi banii noştri:

Piatră de 5,5 milioane de lei la graniţă cu Moldova....

În dreptul localităţii Horodiştea, Apele Române cară piatră de trei ani pentru construirea unui dig care acum este sub ape. Lucrarea a început în 2007 şi, până acum, statul a cheltuit 5.420.000 lei.

Nu se întâmpla asta dacă aveam diguri!

800 de mii de lei pentru consolidarea malului

Nici mai jos, în localitatea Rădăuţi Prut, rasă de pe harta ţării în 2008, nu s-au făcut lucrări de îndigurie în ultimii cinci ani. 800 de mii de lei s-au cheltuit din bugetul  statului  în ultimii cinci ani doar pentru consolidarea malulului râului Prut în zona Oroftiana şi Baranca. Cu toate acestea, sute de familii din cele două localităţi şi-au ridicat diguri din saci de nisip săptămâna trecută ca apele să nu le inunde gospodăriile.

 Regularizare de 2,5 milioane pe Jijia

Diguri nu au fost construite nici pe Jijia în ultimii cinci ani. Peste 2,5 milioane de lei s-au cheltuit însă de la bugetul de stat dar şi din fonduri europene pentru lărgirea albiei râului în  dreptul localităţii Ibăneasa. Mai exact, s-au făcut lucrări de regularizare pe 21,4 kilometri şi atât.  

Jijia a mărurat Dorohoiului: FOTO/VIDEO POTOP!

Ce zic autorităţile?

„ Noi nu avem bani să văruim măcar digurile lui Ceauşescu" Mihai Ţâbuleac, preşedinte CJ Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite