Botosani:Traficant de ţigări împuşcat pe frontieră (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani din Coţuşca a fost împuşcat aseară de lucrătorii Poliţiei de Frontieră după ce a refuzat să oprească la somaţiile acestora.

UPDATE: Ora 11.30

44 de focuri de armă trase după contrabandist

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au tras nu mai puţin de 44 de focuri de armă pentru a-l opri pe contrabandist. Au fost folosite arme semi-automate de calibrul 9 mm, cu care sunt dotate echipajele de patrulare de pe frontiera de Est. „ Suspectul a fost urmărit de două echipaje. Toţi cei patru poliţişti au tras în total 44 de gloanţe. Doar două gloanţe l-au rănit pe suspect. Unul a trecut pe lângă inimă, perforându-i plămânul, iar celălalt rănindu-l undeva sub un braţ." a declarat Minonora Răcnea, purtâtorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

Citeşte şi:

Iaşi: „După ce m-au împuşcat, poliţiştii m-au lovit cu pistolul“ (VIDEO)

UPDATE: Ora 10.30

Depistat cu ajutorul termoviziunii (foto)

image

Poliţia de Frontieră a finalizat primele cercetări legate de acest caz. Potrivit Poliţiei de Frontieră Botoşani, contrabandistul a  fost depistat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte (termoviziune). Poliţiştii de frontieră au observat în apropierea malului râului Prut, un bărbat care se deplasa cu un tractor dinspre frontiera de stat spre interior, după ce a încărcat în cabina tractorului cinci colete voluminoase.

Bărbatul a fost somat verbal de poliţiştii de frontieră, însă acesta a ignorat somaţiile şi a continuat deplasarea. Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale. Întrucât şoferul nu a oprit tractorul, poliţiştii de frontieră au tras asupra vehiculului, moment în care bărbatul a abandonat mijlocul de transport şi a încercat să fugă, fiind rănit de două gloanţe. Poliţiştii de frontieră i-au acordat imediat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei. „ a declarat Minodora Râcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

Şi-a riscat viaţa pentru 5000 de pachete de ţigări

În urma cercetărilor coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, în cabina tractorului au fost găsite 5 colete care conţineau în total 5000 pachete de ţigări. (foto)

image

Ţigările, în valoare de aproximativ 45.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar lui Vasilică Ciobanu i s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor asimilate contrabandei, respectiv „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", „deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete" şi „ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile".

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea procurorului, de către politiştii de frontieră botoşăneni, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din Moldova, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Citeşte şi:

Botoşani: Scandal terminat cu focuri de armă la frontieră: Poliţiştii sunt acuzaţi de abuz!(GALERIE FOTO)

UPDATE: 8.30

Bărbatul împuşcat de poliţiştii de frontieră botoşăneni se află în afara oricărui pericol. Medicii din Iaşi au reuşit să-i extragă glonţul din piept, iar starea post operatorie este stabilă.

ASEARĂ:

Vasilică Ciobanu a fost depistat ieri seară, în jurul orelor 21.00 pe raza localităţii Cotu - Niculinţi, în timp ce transporta cu tractorul 10 baxuri de ţigări de provenienţă Republica Moldova. Lucrătorii Poliţiei de Frontieră au acţionat la orpirea utilajului agricol, însă şoferul nu a răspuns la semnalele acestora.

Cetăţeanul a fost somat verbal. S-au tras câteva focuri de avertisment în plan vertical, moment în care bărbatul a sărit din tractor şi a încercat să se ascundă. Colegii mei au tras câteva focuri înspre tractor, un glonţ rănindu-l pe conducătorul tractorului", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Bărbatul a fost nimerit de două gloanţe, unul trecând la câţiva centimetri pe lângă inima traficantului. Vasilică Ciobanu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Botoşani cu ajutorul unei ambulanţe a Poliţiei de Frontieră.

„Bărbatul prezenta multiple plăgi împuşcate, era inconştient. Momentan era stabil hemodinamic. A fost trimis la Chirurgie Toracică Iaşi", a precizat medicul Monica Kummel.

Poliţia de Frontieră a alertat şi omologii de peste Prut pentru a-i depista şi pe traficanţii care au furnizat ţigările. 

Citeşte şi:

Un şef de post şi adjunctul acestuia au fost prinşi în flagrant că făceau contrabandă de ţigări pe frontieră

Moldoveni reţinuţi pentru trafic de ţigări

Volkswagen căptuşit cu ţigări de contrabandă

Maşină blindată cu ţigări de contrabandă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite