Botoşani: Scandal terminat cu focuri de armă la frontieră: Poliţiştii sunt acuzaţi de abuz!(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un localnic din Bădiuţi acuză poliţiştii de frontieră că l-au snopit în bătaie şi au încercat să îl împuşte. Varianta poliţiştilor este alta: bărbatul a sărit la bătaie şi au fost nevoiţi să îl reţină. Cazul a intrat în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

Scandalul a avut loc noaptea trecută în localitatea Bădiuţi situată în apropierea punctului de frontieră Româneşti situat la graniţa cu Republica Moldova.

image

Ioan Lazăr( 39 ani) deţine 18 ari de culturi agricole în zonă şi la miezul nopţii s-a dus, susţine el, să facă de pază pentru că a fost atacat de hoţi în ultimele zile. „  L-au izbit cu capul de maşină şi l-au lovit cu piciorele. Când a încercat să fugă au tras două focuri de armă după el" a declarat Radu Lazăr, fratele bărbatului.

image

Rudele bărbatului sunt revoltate şi acuză poliţiştii de abuz. „ L-au reţinut toată noaptea şi abia astă la amiază am aflat că e la poliţie. L-au bătut şi nu i-au dat măcar un pahar cu apă. Acum îl acuză că ar fi sărit la bătaie la poliţişti dar el e plin de sânge pe faţă. Indiferent de ce ar fi făcut nu trebuiau să îl bată " a spus Dumitriţa Lazăr, soţia bărbatului( foto jos)

image

Ioan Lazăr a fost adus astăzi de poliţiştii de frontieră la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani sub acuzaţia de ultraj, distrugere . Bărbatul are semne pe faţă şi susţine că a fost agresat de oamenii legii „ M-au dat cu capul de maşină şi au vrut să mă împuşte. Au tras două focuri de armă" a spus Ioan Lazăr.

Varianta oamenilor legii este însă alta."  Poliţiştilor li s-a părut suspect că îl vadă la miezul nopţii pe câmp şi au vrut să îl legitimeze. Bărbatul a refuzat şi l-a agresat pe unul dintre poliţişti apoi a vrut să fugă.  S-a opus somaţiei legale şi au fost executate două focuri de armă în plan vertical. Noi ne-am declarat competenţa către Parcehtul de pe lângă Judecătoria Săveni" a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt Inspectorul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Marcel Goraş, avocat:

L-au crezut traficant, l-au somat cu lanternele şi a avut loc o altercaţie. După cum vedeţi are semne pe faţă dar tot el este acuzat de ultraj, distrugere şi sfidarea autorităţilor. Poliţiştii spun că i-ar fi pus piedijică atunci când a fugit iar acesta s-a împiedicat şi a căzut cu faţa d emaşină. Rămâne de văzut. Oricum instanţa l-a eliberat şi vor continua cercetările în libertate" a declarat Marcel Goraş, avocatul lui Ioan Lazăr.

Bărbatul îşi va scoate certificat medico-legal pentru că vrea ca poliţiştii care l-au agresat să fie traşi la răspundere. El va depune luni plângere împotriva oamenilor legii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite