Botoşani: Moldoveni reţinuţi pentru trafic de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au depistat la Răchiţi un Opel Omega înmatriculat în România, condus de G. Sergiu de 30 de ani, însoţit de B. Ion de 30 de ani, ambii din Republica Moldova.

Procedându-se la controlul autoturismului a fost găsită cantitatea de 2542 de pachete de ţigări, având aplicate marcaje de provenienţă Republica Moldova şi fără a poseda documente legale de provenienţă. Cantitatea de ţigarete şi autoturismul în cauză, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, cei doi învinuiţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore,  urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 ţigarete marcate necorespunzător şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite