UPDATE: Ucigaşul fetiţei de 10 ani terorizează cadrele medicale de la Psihiatrie(EXCLUSIV)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorul de 15 ani a fost trimis la expertiză în regim de urgenţă. Astăzi are loc o primă evaluare psihiatrică.

Copilă ucisă în drum spre Biserică. Vezi declaraţiile şocante ale martorilor şi imagini de la tragedie!

Ora 16.30

Adolescentul suferă de ,,personalitate în curs de structurare de tip instabil impulsiv cu manifestări discomportamentale şi crize epileptice"se arată în fişa sa medicală. Boala minorul de 15 ani este genetică şi a fost declanşată de o malformaţie cardiacă de care suferă. ,, Nu are creierul suficient oxigenat" a mai spus Irina Priboi, psiholog în cadrul Secţiei de Psihiatrie Infantilă.  Adrian Amurăriţei a fost luat în evidenţele psihiatrilor în februarie 2008. De atunci a fost internat de nouă ori. O dată a  ajuns pe secţia de psihiatrie după ce a încercat să se sinucidă pe fondul unei crize iar restul internărilor au fost făcute pe secţia de neurologie. De fiecare dată s-a remarcat printr-un comportament violent. ,, Noi nu îl putem ţine în spital decât 17 zile că aşa spune legea. Nu putem ţine un copil închis cât vrem noi" a mai spus psihologul Irirna Priboi.

Ora 15.30

 Nicoleta Amurăriţei, mama minorului ucigaş, încasează de la stat pensie de însoţitor pentru băiatul ei , bolnav psihic, pe care l-a luat din spital pe semnătură. Specialiştii de la Protecţia Copilului au purtat astăzi discuţii cu localnicii din Ştiubieni, cu poliţiştii şi angajaţii primăriei pentru a afla dacă femeia a avut grijă de copilul ei bolnav psihic.,, Ceva a declanşat acest comportament. Poate întreruperea tratamentului ori lipsa afecţiunii. Băiatul provine dintr-o familie cu probleme iar tatăl său a decedat" a declarat Irina Priboi, psiholog Secţia de Psihiatrie Infantilă.  Dacă se va stabili că mama  şi-a neglijat băiatul, se va impune decăderea din drepturile părinteşti. Adrian Amurărţiei ar putea ajunge astfel în grija statului.

VIDEO Psihologii încearcă să afle dacă adolescentul criminal a ştiut ce face: Vezi declaraţia procurorului de caz!

Ora 15.00

Florin, băieţelul de 12 ani care şi-a văzut surioara murind, a suferit un şoc post-traumatic sunt de părere psihologii Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului care s-au deplasat astăzi în localitatea Ştiubieni pentru a discuta cu familiile implicate în tragedie,, Acest şoc poate dura trei luni şi, dacă nu se intervine imediat, copilul va avea probleme toată viaţa. După înmormântarea fetiţei, vom începe consilierea psihologică a băiatului, dacă familia îşi va da acordul" a  declarat Felicia Mihai, şef Centrul de Primire a Minorului în Regim de urgenţă din cadrul Protecţiei Copilului.( foto jos)

image

Ora 12.30

Expertiza neuropsihiatrică pentru stabilirea discernământului minorul de 15 ani trebuia să aibă loc peste 2 săptămâni. Pentru că ancheta bate pasul pe loc iar adolescentul a devenit incontrolabil, anchetatorii au dispus astăzi efectuarea unei prime expertize psihiatrice la Centrul de Medicină Legală din Botoşani,, O comisie de psihiatri vor analiza starea minorului urmând ca evaluările să continue cu examene psihologice. Este nevoie de examene amănunţite pentru a ne da seama dacă adolescentul a avut discernământ când a ucis" a declarat Irina Priboi, psiholog în cadrul Secţiei de Psihiatrie Infantilă.( foto jos)

image

Află cum încearcă mama minorului criminal să salveze pielea odraslei acuzată de omor

Ora 12.00

Adolescentul acuzat de omor a fost transferat ieri la Spitalul de Neuropsihiatrie Botoşani după ce, iniţial, a fost internat la Secţia de Psihiatrie Infantilă. Pentru că este un minor cu grave afecţiuni psihice, medicii refuză să vorbească despre acest caz. Totuşi surse din rândul cadrelor medicale susţin că Adrian Amurăriţei terorizează asistentele şi infirmierele pe care le ameninţă cu bătaia.,, Urlă că nu îi sunt respectate drepturile şi le ameninţă pe asistentele care îl supraveghează. Nu te poţi înţelege cu el. Pare foarte bine informat cu privire la drepturile copiluluib şi profită de acest lucru" a declarat M.A, asistent medical în cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Botoşani.

image

Ora10.00

Pe ultimul drum, Ştefania va fi condusă de întreaga familie. Trei dintre fraţii mai mari ai micuţei au luat drumul străinătăţii în urmă cu mai mulţi ani iar acum, revin acasă. Motivul reuniunii este, din păcate, o tragedie.

„Mai am doi băieţi de 22 şi 18 ani şi o fată de 21, toţi plecaţi la muncă în Italia. Acum vor să fie toţi aici, să fim împreună când o ducem pe Fănuţa la groapă. Dacă aş putea mi-aş da viaţă să îmi aduc fetiţa înapoi", a spus Tudor Bălan, tatăl Ştefaniei.

Adrian Amurăriţei, adolescentul de 15 ani cunoscut cu probleme psihice, a ucis-o duminică dimineaţă pe Ştefania Bălan cu o lovitură de cuţit. Fetiţa se îndrepta spre biserică împreună cu fratele ei de 12 ani, Florin.  

„S-au pornit, săracii. Miercuri dimineaţă ar trebui să ajungă. Vor să îşi ia rămas bun de la surioara lor. Nu voiam să-i am acasă aşa", a mai spus tatăl fetiţei ucise.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite