Psihopat „tratat“ cu grija mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Amurăriţei (15 ani), adolescentul care duminică a înjunghiat mortal o fetiţă, are nenumărate internări la Psihiatrie. Băiatul, externat ultima dată în ianuarie după o tentativă de suicid, va fi supus unei testări psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul crimei.

Anchetatorii botoşăneni au stabilit ca Adrian Amurăriţei (15 ani), acuzat de omor, să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul în care a înjunghiat-o pe micuţa Ştefania Balan (10 ani). Copila, din localitatea botoşăneană Ştiubieni, a murit duminică dimineaţă, sub privirile fratelui ei în vârstă de 12 ani, în timp ce mergeau împreună la slujba de la biserica din sat.

Mai citiţi şi:

"Mascatii" de la trupele speciale au stat atarnati in franghii ore in sir pentru a prinde un psihopat inarmat cu un cutit

Regizorul Stone: "Hitler este un psihopat, dar a ajuns mare datorită oamenilor de afaceri"

„S-a dispus internarea tânărului în vederea efectuării expertizei medicale psihiatrice. Moartea copilei s-a datorat unei plăgi înjunghiate care a atins plămânul şi ficatul victimei. Băiatul este cercetat acum pentru omor. Dacă se va stabili că a comis această faptă cu discernământ, pedeapsa pentru el este închisoarea", a spus procurorul Dumitru Croitoru.

Sinucigaş cu briceag

Adrian Amurăriţei este cunoscut pentru probleme mintale, având nenumărate internări la Psihiatrie. Ultima oară, băiatul a ajuns la spital după o tentativă de suicid. După câteva zile de tratament, tânărul a fost externat în luna ianuarie, pe semnătura mamei lui. Aceasta din urmă le-a spus medicilor că, pe răspunderea ei, adolescentul îşi va lua regulat tratamentul, astfel încât boala să fie ţinută sub control.

Nicoleta Amurăriţei, mama lui Adrian, le-a declarat anchetatorilor că doar în dimineaţa de duminică, când a înjunghiat-o cu sânge rece pe micuţa Ştefania, băiatul ei a uitat să-şi ia medicamentele prescrise de medicii psihiatri. „Aparent, fără niciun fel de motiv, a înjunghiat-o pe fetiţă. Băiatul a folosit un briceag pe care îl purta tot timpul asupra lui", a spus Simion Aurel, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Potrivit procurorilor, toată familia adolescentului va fi supusă unor expertize psihiatrice. În paralel cu ancheta procurorilor, astăzi încep verificările şi autorităţile din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului Botoşani. Asistenţii sociali vor stabili dacă mama băiatului cercetat pentru crimă poate fi acuzată de neglijenţă. Fratele Ştefaniei a fost externat duminică seară din Spitalul Săveni unde a ajuns în stare de şoc după ce şi-a văzut sora mai mică înjunghiată.

Copiii ucigaşi

În ultimii 20 de ani, mai mulţi minori din Iaşi au comis crime oribile. În 1991, Adrian Dobre, pe atunci în vârstă de 13 ani, şi-a lovit vecina cu mai multe lovituri de sapă, după ce a încercat s-o jefuiască. Deoarece nu împlinise 14 ani, băiatul a ajuns într-un centru de reeducare.

La 14 ani, Constantin Tuluc şi-a ucis prietenul de joacă, pe Ştefan Pîrlog (11 ani). Copilul s-ar fi enervat după ce amicul său a refuzat să participe la răpirea pe care dorea să o însceneze. Tuluc ar fi decis să le ceară părinţilor lui Ştefan 10.000 de lei, pe care urmau să îi cheltuiască împreună. După crima din 1997 a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare. În 2005, Larisa Chelaru (8 ani) a fost ucisă de vecinul ei, Robert Ciobanu. Corpul fetiţei a fost găsit după două luni în tomberonul din faţa blocului.

Adolescentul de 17 ani a fost condamnat la 20 de ani de puşcărie. Ultimul caz-şoc a fost al lui Teodosian G. (13 ani), care şi-a ucis, anul trecut, mama cu mai multe lovituri de ciocan. Deoarece nu răspunde penal, Teodosian a fost internat într-un centru din Târgu Frumos.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite