Regizorul Stone: "Hitler este un psihopat, dar a ajuns mare datorită oamenilor de afaceri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oliver Stone stârneşte controverse în istorie
Oliver Stone stârneşte controverse în istorie

Adolf Hitler a fost un psihopat şi un monstru, dar a ajuns la putere datorită liderilor importanţi din mediile de afaceri şi a altor suporteri care i-au apreciat jurământul de a distruge comunismul şi de a-i controla pe muncitori, a spus regizorul de la Hollywood, Oliver Stone.

Stone, care lucrează la un documentar intitulat "Istoria Secret a Statelor Unite", a spus că dictatorul german a fost "activat de bancherii de Vest" şi a reuşit să "seducă" acele complexe industriale militare ale Germaniei.

Citeşte şi:

VIDEO Regizorul Oliver Stone: "Hitler, un ţap ispăşitor, iar pe Stalin îl înţeleg"

Fostul şofer al lui Hitler: Am aruncat o cârpă în flăcări peste cadavrul înmuiat în petrol al Fuhrer-ului


"Nu am nici o simpatie pentru Hitler. El a fost un psihopat nebun" Stone a declarat reporterilor în capitala thailandeză. "Dar, ca Frankenstein care a fost un monstru, a existat un Dr. Frankenstein. El este un produs al epocii sale."

Stone s-a dus în Bangkok pentru a ţine o prelegere elevilor de liceu cu privire la rolul filmului în construirea păcii, ca parte a unei vizite organizate de Fundaţia Internaţională pentru Pace.

El a afirmat că scopul documentarului său a fost de a oferi o înţelegere mai deplină a secolului 20 şi modul în care unele dintre aceste lecţii pot fi relevante pentru Preşedintele Obama în 2010.

"Ce a devenit America? Cum putem ca noi, în America, să nu învăţăm despre Germania anilor 1930", a spus regizorul câştigător al Oscarului.

Stone a anuntat că serialul de 10 ore este un curs intensiv în istoria secolului 20 pentru  televiziunea americană şi  este conceput ca un antidot la inexactităţile şi deviaţiile care, crede el că există în naraţiunea convenţională a istoriei bombate în şcolile americane şi mass-media.

La începutul lunii ianuarie, regizorul american Oliver Stone a stârnit furia după ce l-a numit pe Hitler un "ţap ispăşitor" şi l-a lăudat pe Stalin. Mass-media a început să atace comentariile sale controversate legate de dictatorii însetaţi de sânge la o zi după ce Stone a vorbit la o televiziune din California pentru a-şi promova noul serial.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite