UPDATE : Copilă de 10 ani ucisă cu un cuţit în drum spre Biserică (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucigaşul este un adolescent de 15 ani, cunoscut în Ştiubieni cu afecţiuni psihice. Fetiţa a fost omorâtă sub ochii fratelui ei, mai mare cu doi ani

,,Băiatul a venit un suflet la slujbă şi mi-a zis că Ştefania e moartă" 

Părinţii celor doi minori sunt în stare de şoc şi  nu le vine a crede că Ştefania este moartă. „Este numai vina mea. Am plecat înainte la biserică. Dacă nu îi lăsam să vină ei singuri pe drum, poate nu se întâmpla nenorocirea asta. Băiatul a venit un suflet la slujbă şi mi-a zis că Ştefania e moartă" a spus Tudor Balan, tatăl fetiţei ucise în drum spre biserică.

Vezi mai jos declaraţia lui Vasile Ungureanu, martor

Citeşte şi:

Iaşi: (UPDATE) Minorul criminal şi-a ucis mama cu ciocanul

 Sătenii din  localitatea Ştiubieni cred că medicii Spitalului de Neuropsihiatrie sunt autorii morali ai crimei. Aceştia acuză cadrele medicale că l-au externat pe Adrian Amurăriţei deşi acesta suferă de grave afecţiuni psihice. ,, Dacă îl ţineau în spital fata mai trăia. Dau drumul pe străzi la toţi nebunii să ne omoare copiii" a spus Viorica Axinciuc, mama a două fetiţe.

image

Oamenii vor ca adolescentul să fie închis pe viaţă la puşcărie sau într-un ospiciu. „Dacă e bolnav să îl ţină în spital. Dacă e sănătos, cum credem noi, să facă puşcărie pe viaţă că a ucis un înger" a spus Vasile Ungureanu.  Conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie Botoşani nu a putut fi contactată.

Martorii spun că adolescentul nu are nicio remuşcare. Prins de săteni după ce a fugit de la locul crimei, Adrian Amurăriţei a dat o explicaţie halucinantă: ,, A spus că a omorât-o pe fetiţă pentru că părinţii ei îl umileau. Aruncau cu pietre după el pe stradă când îl vedeau şi râdeau de el că e bolnav. Nu avea nicio remuşcare. Era foarte calm. Nu cred că îşi dădea seama ce a făcut " a spus Daniel Muraru, localnicul care l-a prins pe criminal la un kilometru de la locul faptei.( foto jos)

image

Mama minorului criminal: ,, Nu era violent dacă îşi lua la timp medicamentele. În dimineaţa asta a uitat să şi le ia şi cred că l-a luat nebunia. Sigur nu şi-a dat seama ce face. Am vorbit cu el la poliţie şi era foarte calm. Nu înţelege de ce este audiat că e bolnav"

Adrian Amurăriţei suferă de schizofrenie şi a fost internat de patru ori la Spitalul de Neuropsihiatrie. Ultima dată  a fost internat în luna ianuriarie a acestui an. ,, Acum două luni l-am adus acasă de la spital. Medicii au spus că se poate integra în societate dacă îşi ia tratamentul la timp" a mai spus Nicoleta Amurăriţei, mama minorului anchetat pentru crimă.

Toată familia fetiţei ucise în apropierea bisericii este internată la Spitalul Orăşenesc Săveni. Fratele Ştefaniei Balan învârstă de 12 ani care şi-a văzut surioara murind,  mama şi tatăl copilei sunt în stare de şoc şi sunt ţinuţi sub supraveghere de către medici. ,, Băiatul este acum bine" a spus medicul de gardă al unităţii.

image

Crima a avut loc pe o cărare lăturalnică. Ştefania Balan voia să ajungă cât mai repede la slujba de la Biserică şi a scurtat drumul printre case. În cale i-a ieşit Dănuţ Amorăriţei care i-a băgat cuţitul în piept. „Când am ajuns, fetiţa nu mai avea puls. Are doar o rană de doi centimetri, dar lama cuţitului i-a secţionat o arteră principală", ne-a declarat Ana Saiz, asistenta care a ajuns prima lângă Ştefania.

Fratele fetiţei este şocat şi refuză să creadă că aceasta a murit. „L-am auzit pe copil cum ţipa după ajutor. Când am ajuns la ei, fratele era peste Ştefania şi îi făcea respiraţie gură la gură în speranţa că se va trezi", a povestit Vasile Ungureanu, localnic.

Criminalul este cunoscut cu afecţiuni psihice şi a fost externat în urmă cu două luni, pe semnătura mamei lui. „Nu ştiu ce a fost în capul băietului meu. Dimineaţă a dus animalele la păscut şi apoi am aflat de grozăvie", a spus Nicoleta Amurăriţei, mama ucigaşului.( foto jos)

image

Adrian  Amurăriţei a fost reţinut de poliţişti pentru audieri.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite