Iaşi: (UPDATE) Minorul criminal şi-a ucis mama cu ciocanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: (UPDATE) Minorul criminal şi-a ucis mama cu ciocanul
Iaşi: (UPDATE) Minorul criminal şi-a ucis mama cu ciocanul

Un elev de clasa a VII, T.G., de la Liceul „Costache Negruzzi”, din Iaşi,  şi-a ucis mama cu bestialitate. Există suspiciuni că şi-ar fi înjunghiat tatăl în urmă cu doi ani.

Băiatul de 13 ani şi-a ucis mama cu sânge rece ieri în casa din Copou, aplicându-i mai multe lovituri cu un ciocan în cap. Mama minorului, Cristina Gherman, era profesoară la Grupul Şcolar „Anghel Saligny”.

"Crima s-a petrecut în timp ce mama băiatului stătea la calculator. Copilul a venit din spate şi a lovit-o în cap cu ciocanul. După ce femeia a căzut, copilul a continuat să-i aplice mai multe lovituri. Băiatul a recunoscut fapta şi a spus că nu poate explica de ce a făcut acest lucru, că a fost un impuls de moment, după ce victima nu a vrut să-l lase să plece de acasă", a declarat Carmina Pascal, şefa Secţie de Urmăriri Penale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

După ce şi-a ucis mama, băiatul ar fi dus-o  pe sora sa mai mică de 5-6 ani la un centru de primire minori de la Vânători, de la marginea oraşului. „Ieri, în jurul orei 15.30, un băiat a adus o fetiţă de 5-6 ani. A zis că găsit-o pe câmp. Băiatul a plecat imediat. Fata nu a stat la noi mai mult de zece minute până am chemat poliţia. Au venit şi au dus-o acasă”, a spus Klaske Bosna, directorul centrului de la Vânători.

Băiatul a fost găsit de poliţişti în centrul satului şi şi-a recunoscut imediat fapta.

Suspectat că şi-a înjunghiat tatăl

O ipoteză cutremurătoare prinde contur în acest caz. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urmă cu doi ani, băiatul şi-ar fi înjunghiat şi tatăl. Acesta din urmă a făcut o reclamaţie la Poliţie în care precizează faptul că în cursul nopţii ar fi intrat cineva în casă şi l-a înjunghiat, apoi i-a răpit băiatul. Oamenii legii se gândesc însă că cel care l-ar fi  înjunghiat ar fi fost chiar fiul său, iar părintele a încercat să acopere acest lucru printr-o falsă plângere de răpire.


Tatăl a aflat azi-noapte de fapta fiului

„Angajatul a fost anunţat despre nefericitul eveniment în cursul nopţii de ieri. El era în tură de noapte şi a intrat la serviciu la ora 19.00 şi urma să iasă la 7.00 astăzi dimineaţă“, a spus Iulian Carp, director de îngrijiri la Spitalul CFR iaşi.

El a mai precizat că tatăl minorului este şofer pe ambulanţă şi nu au fost niciodată probleme cu el în timpul serviciului. Se ştie doar că nu are o situaţia financiară prea bună în familie.

Potrivit anchetatorilor, minorul este internat în Spitalul Socola unde este supus unei expertize psihiatrice.

„Este un elev premiant“

Diriginta băiatului este în stare de şoc după ce a aflat ce s-a întâmplat. „Nu pot să cred că a făcut aşa ceva, eu încă mai sper într-o minune şi că este doar o coincidenţă de nume“, a spus Rodica Pal, profesor de istorie Colegiul „C. Negruzzi“. 


Ea a precizat că băiatul a termiant clasa a şasea cu note foarte bune şi a luat premiul doi. „Este printre cei mai buni din clasă. Citeşte foarte mult, spunea poveşti, se documenta foarte mult. Este un copil citit şi informat. De multe ori se întâmpla să vină să mă întrebe tot felul de lucruri să se lămurească“, a mai spus Rodica Pal. 


În cei doi ani de când îi este dirigintă, profesorul nu  a sesizat niciodată probleme de comportament la elevul de 13 ani. Mai mult, nici măcar la examinările psihologice făcute periodice făcute de medicul şcolii nu a ieşit cu nimic în evidenţă. „Am 36 de ani de experienţă, timp în care am tot văzut copii cu probleme de comportament. Dacă ar fi fost ceva, cu siguranţă mi-aş fi dat seama“, a susţinut Rodica Pal.

Vecinii şi colegii femeii ucise sunt şocaţi

Vecinii au fost şocaţi la auzul veştii. Băiatul părea a fi foarte liniştit şi nu au auzit niciodată scandal în casa lor.

„Îl ştiu pe băiat şi de fapt pe toată familia de când s-au mutat aici în urma cu şase  ani. Sunt toţi liniştiţi. Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva. Băiatul era vizitat des de prieteni care veneau aici să se joace în curte“, a declarat Aurelia Tănase, vecina familiei. 

„Îi ştiu pe ambii copii ai Cristinei. I-a adus de câteva ori la şcoală. Şi fata şi băiatul păreau a fi doi copii model“, a spus Constantin Radu, colegul de cancelarie al femeii ucise ieri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite