Botoşani: (UPDATE) Rupere de nori la Cîndeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această oră, localitatea Cîndeşti este lovită de ape. Nu sunt cunoscute pagubele. Pompierii au fost chemaţi să intervină.

Noroi şi vieţi distruse la Coşula ( VIDEO / GALERIE FOTO )

Ora 19.00:

„ Apa vine de peste tot. De pe dealuri , din pârâuri. Nu se poate descrie ce este aici”  a spus plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani. Localitatea este sub cod galben de inundaţii iar la această oră plouă toreţial.


Zeci de persoane sunt evacuate acum de pompierii militari. Pe străzi nu se mai poate circula din cauza apelor. Zeci de maşini au fost trase pe dreapta. Şoferii aşteaptă să se potoloească puhoaiele care vin de pe versanţi. Un  bilanţ al pagubelor va fi stabilit după finalizarea operaţiunilor de salvare a sinistraţilor.

Ora 17.50:

Şase echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se luptă cu apele în judeţ. Pompierii acţionează în continuare în Cândeşti unde s-au evacuat oameni şi mai multe animale, apa inundând câteva case cât şi în Tudora, Flămânzi şi Şendriceni.

„Acum se evacuează apa din case şi se salvează bunurile oamenilor. Se fac încă evacuări de persoane şi se pun saci de nisip pentru că nivelul apei e în creştere", a spus Lulu Ţurcanu, ofiţerul de serviciu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga" Botoşani.

Ora 17.00:

Cel puţin 40 de gospodării din oraşul Flămânzi sunt  acoperite de ape. Din cauza ploilor abundente pârâul Cordun a ieşit din matcă şi a inundat   marginea oraşului.

"Evaluările preliminare arată că apa a intrat în cel puţin patru case şi a inundat alte 40 de gospodării. Numărul ar putea fi mai mare. Zeci de persoane au fost evacute" a declarat plt. Dorin Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

La această oră, două echipaje de pompieri ajutate de localnici şi voluntarii comitetelor pentru situatii de urgenţă scot apa din curţile şi hambarele oamenilor.

Ora 08.00:


Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în intervalul 27 iunie ora 16.00 - 29 iunie ora 16.00, se instituie cod roşu pe râul Prut, pe sectorul Oroftiana - amonte acumularea Stânca Costeşti.

De asemenea, s-a instituit cod portocaliu pe râul Siret pe sectorul Siret - amonte Cosmeşti şi pe râul Suceava - jud. Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea.

"Vine al doilea val de viitură, mai mare decât cel anterior. Avem cod de inundaţii pe sectoare restrânse de râu, ca Târnava Mare. Pe restul râurilor, pe Siret şi Trotuş, nivelurile sunt la cotele de atenţie, iar până luni pot să intre deja în cotele normale", a spus în cadrul unei videoconferinţe Petre Stanciu, directorul Institutulul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

CITEŞTE ŞI:

Alertă: Oamenii fug din calea Dunării/Astăzi, fluviul a depăşit cota de pericol! (GALERIE FOTO)

Update: 500 de oameni de-ai lui Culiță Tărâță patrulează pe digurile din IMB

Pericol: Dunărea continuă să crească/ Digul de la Chiscani e pe cale să cedeze!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite