Botoşani: Campania de primăvară reaprinde conflictul pentru pământ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii, care revendică pământul din localitatea Vârfu Câmpului, vor să îşi însămânţeze terenurile şi ameninţă că vor pune iar mâna pe furci şi topoare dacă nu vor fi lăsaţi să îşi lucreze pământurile. Mâine, răsculaţii vor veni la Judecătoria Dorohoi să ceară recunoaşterea titlurilor de proprietate.

Cei 180 de ţărani din Hânţeşti( jud. Suceava) au cerut magistraţilor să le recunoaşcă titlurile de proprietate pentru terenurile obţinute de bunii lor după Primul război Mondial în localitatea Vârfu Câmpului şi să îi pună imediat în posesie. Procesul are loc mâine la Judecătoria Dorohoi iar sucevenii sunt decişi să nu renunţe.

Botoşani: Răscoală ca la 1907 pentru pământ

Răscoală ca la 1907, runda a doua (Galerie Foto)

Mai mult, ei sunt decişi să înceapă campania de primăvară să îşi lucreze terenurile în acest an. Ei ameninţă că vor pune din nou mâna pe furci şi topoare dacă li se va interzice accesul pe proprietăţi.

Răscoala pentru pământ se mută în instanţă

Anul trecut,  a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a-i linişti pe suceveni. 11 perosane au ajuns la spital după ce sătenii s-au încărierat cu bodyguardzii omului de afaceri austriac care a a cumpărat cele 150 de hectare de teren revendicate de la Vârfu Câmpului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite