Botoşani: Bărbatul cu HIV , care şi-a îmbolnăvit soţia, a scăpat de acuzaţia de crimă! Procurorii cer modificarea legii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bărbatul este acuzat că şi-a ucis soţia infestând-o cu HIV
Botoşani: Bărbatul este acuzat că şi-a ucis soţia infestând-o cu HIV

Rechizitoriul este aproape finalizat şi, cel mai probabil,  Valentin C. ( 37 ani) va fi trimis în judecată pe 6 decembrie. El riscă între 5 şi 15 ani de puşcărie pentru că şi-a infectat soţia cu virusul HIV. Procurorii vor cere Ministerului Justiţiei modificarea legii care nu prevede moartea persoanei infestată ca circumstanţă agravantă a infracţiunii de trasmiterea în mod voluntar a Sida.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani lucrează acum la finalizarea rechizitoriului care va fi prezentat ,mâine, lui Valentin C.(37 ani) care va afla şi acuzaţiile care i se aduc" Nu va fi trimis în judecată pentru omor ci pentru comiterea infracţiunii de transmitere în mod voluntar a bolii,infracţiune pedepsită cu închisoare de la 5 la 15 ani" a declarat Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Botoşani: Bărbatul care şi-a omorât soţia cu Sida a premeditat totul

Luni dimineaţă, dosarul va ajunga la instanţă iar magistraţii vor decide soarta lui Valentin C." Nu este exclus să aflăm că va ajunge într-un spital din sistemul penitenciar. Magistraţii decid acest lucru" a mai spus procurorul de caz.

Botoşani: Dramele victimelor terorizate de arestatul cu HIV

Valentin C. a fost arestat preventiv la jumătatea lunii octombrie şi se află în arestul Poliţiei Botoşani. Bărbatul este bolnav de Sida şi este acuzat că şi-a îmbolnăvit în mod voit soţia care a murit astă vară din cauza complicaţiilor cauzate de boală.

Botoşani: Soţia ucisă de Sida, sănătoasă tun în acte!

În tot acest timpul, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani au încercat să îl pună pe bărbat şi sub acuzaţia de omor calificat." Legea pedepseşte doar transmiterea în mod voluntar a unei boli transmisibile dar nu ia în calcul şi moartea persoanei infectată cu virusul HIV, ca în cazul de faţă. Vom trimite un memoriu la Ministerul Justiţiei prin care vom cere modificarea legii pornind de la cazul de faţă" a mai spus procurorul Titiana Ungureanu.

Botoşani: Bărbatul care şi-a îmbolnăvit soţia cu Sida ar putea scăpa de puşcărie! Familia ameninţă cu CEDO!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite