Botoşani: Bărbatul care şi-a omorât soţia cu Sida a premeditat totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost reţinut pentru 29 de zile
Bărbatul a fost reţinut pentru 29 de zile

În fiecare lună după căsătorie, bărbatul îşi ameninţa soţia că spune tot despre boala sa numai pentru ca femeia să îşi piardă serviciul. După căsătorie, bărbatul a terorizat toţi membrii familiei femeii decedate ajungând până la ameninţări cu moartea pentru a pune mâna pe banii câştigaţi de soţie.

Valentin Codău şi-a planificat fiecare mişcare de când a cunoscut-o pe Irina Huşanu şi până a fost prins de poliţişti. Bărbatul, purtător al virusului Hiv a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a o determina pe femeia să întrerupă orice relaţie cu familia sa.

"M-a sunat fata în iunie şi mi-a spus că nu ami are ce discuta cu noi şi a închis. Apoi a povestit că era şinută de gât şi era ameninţată cu un cuţit să spună aceste lucruri", a povestit maria Huţanu, mama femeii decedate.

Înainte ca Valentin şi Irina să se căsătorească, părinţii femeii l-au întâlnit doar de două ori pe bărbat şi atunci acesta şi-a ascuns identitatea pentru a nu se afla trecutul său.

"A spus că îl cheamă Valentin Pană şi că s-a întors recent din Afganistan şi că a fost decorat de preşedintele Băsescu. Am verificat pe internet şi aşa era. A spus că nu bea, nu fumează, vorbea bine şi am zis că e un om de calitate dar el era un animal", a declarat tatăl Irinei Huţanu, Mihai Huţanu.

image

Sătulă de bătăile şi ameninţările soţului, Irina a decis să divorţeze şi în luna iunie s-a adresat instanţei. Potrivit părinţilor săi, din acel moment nu a trecut o zi fără ca femeia să nu fie agresată.

"A venit prin luna august la noi cu tot cu copil. Valentin a venit noaptea pe la două şi după ce a deschis un geam a furat copilul şi a fugit. Noi am văzut că nu mai este copilul dimineaţă şi am sunat la Poliţie. Atunci m-am adresat şi procurorului şef pentru a lua măsuri", a adăugat tatăl femeii.

De frică să nu îşi piardă serviciul femeia nu a dezvăluit la nimeni boala sa. Nici când a născut nmeni nu a aflat de afecţiunea sa.

"A venit sora lui, care e judecătoare la Suceava şi a discutat cu un asistent de acolo să fie atent să nu se ştie că e bolnavă de Sida. S-au făcut analize false", a declarat Mihai Huţanu.

După intentarea procesului de divorţ, Irina s-a mutat împreună cu fiica sa la părinţi, însă nici aici nu a avut linişte. În fiecare seară un echipaj de poliţie supraveghea casa pentru ca Valentin Codău să nu mai poată să fure copilul sau să ameninţe cu moartea membrii familiei Huţanu.

Irina Huţanu, alături de o prietenă

Femeia a decedat în luna septembrie şi este al patrulea caz de Hiv-Sida diagnosticat în acest an.

"Cei doi au intrat în relaţii de concubinaj şi după o perioadă de timp s-a constatat că persoana respectivă a fost infestată. Stadiul bolii în momentul în care a a aflat că este infestată era mult prea avansată şi, în urma transmiterii acestui sindrom, persoana respectivă a decedat", a declarat Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Bărbatul a reuşit să ascundă de soţia sa boala şi în momentul întocmirii actelor pentru căsătorie, când primul examen medical este testul hiv-sida. După căsătorie, soţia acestuia, asitentă socială la Spitalul de Pediatrie a născut şi un copil, prin cezariană. Femeia a murit în luna septembrie, iar copilul se află acum în grija bunicilor dinspre mamă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite