Botoşani:(UPDATE) Afaceristul Amişculesei şi doi fii ai săi au primit mandate de arestare pe 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţinuţi de joi seară pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, omul de Afaceri botoşănean Dumitru Amişculesie şi doi dintre cei trei fii ai săi, Andrei şi Marius, au fost a stăzi dimineaţă arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

UPDATE  - Ora 15.30

Cum era şi de aşteptat, avocaţii care îl apără pe Dumitru Amişculesei au declarat recurs împotriva măsurii arestării preventive.

Am declarat deja recurs pentru toţi cei care au fost arestaţi preventiv, urmând să expunem motivele la Curtea de Apel Suceava. „ a declarat Simona Bosovici, unul dintre avocaţii care îl apără pe omul de afaceri Dumitru Amişculesei.

Alături de  de mebrii familiei Amişculesei au mai fost arestate încă patru persoane care făceau parte dintr-o reţea organizată ce producea clandestin băutri alcoolice într-o carmangerie din Botoşani. Printre aceştia se află şi Florin Cimpoi, administratorul şi consilierul juridic al firmelor lui  Dumitru Amişculesei.

Citeşte şi:

Clanul Amişculesei a ajuns după gratii: În fabrica clandestină făceau băutură din diluant industrial

Zeci de evazionişti cu alcool, ridicaţi de mascaţi şi duşi la audieri! ( FOTO/VIDEO)

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a făcut propunere de arestare preventivă pentru şapte inculpaţi, printre care şi Dumitru Amişculesei. În urma probatoriului,  Tribunalul Botoşani a dispus astăzi măsura arestării poreventive a celor şapte inculpaţi. Persoanele arestate preventiv au drept de recurs la Curtea de Apel Suceava,  în termen de 24 de ore.", a declarat procurorul  Aurel Simion, purtătorul de cuvând al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Clanul Amişculesei a fost adus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă în jurul orei trei noaptea, după ce de joi după-amiază şi toată ziua de vineri au fost audiate 160 de persoane. Din cele 10 persoane reţinute iniţial, doar pentru şapte s-a cerut arestarea preventivă.  Tribunalul Botoşani a decis arestarea preventivă a celor şapte persoane în jurul orei 6.45.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite