Botoşani: (UPDATE) Clanul Amişculesei a ajuns după gratii: În fabrica clandestină făceau băutură din diluant industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au terminat audierile spre dimineaţă. Suspecţii vor fi prezentaţi în cursul acestei zile în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Ora 15.00

Anchetatorii au scos la iveală un lucru îngrijorător de grav. Amişculesei prodecea băuturi alcoolice dintr-un diluant industrial.  

Băturile din „Dilusol" erau produse glandestin într-o carmangerie din cartierul Popăuţi (foto)

image

Potrivit Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, materia primă folosită la producerea băuturilor alcoolice o constituia o soluţie alcoolică, cu o concentraţie de 75% în volum,  comercializată sub denumirea de „Dilusol"  , folosită la degresarea suprafeţelor metalice, care era achizitionată de la o societate comercială din jud. Maramureş. Ulterior, în urma prelucrării materiei prime menţionate mai sus,  se obţinea un lichid incolor, cu o concentraţie de aproximativ 30% în volum, care era îmbuteliată în peturi şi comercializată ilegal. Întreaga cantitate de  „Dilusol" existentă în hala de producţie a fost reţinută îm vederea confiscarii.

Au fost prelevate probe pentru a fi trimise la laborator. Se presupune că este vorba despre dilusol. În ce priveşte prejudiciul, acesta se va stabili la finalizarea anchetei", a precizat Liana Barbu, purtătorul de cuvânt al Directiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

În arestul Poliţiei pentru 24 de ore, se află acum omul de afaceri Dumitru Amişculesei, acuzat de evaziune fiscală prin neplata accizelor, falsuri şi spălare de bani prin societăţile sale." Pot să vă spun că au fost emise 12 mandate de reţinere pentru 24 de ore. În această dimineaţă am terminat cercetările" a declarat prim procurorul Cristian Popovici, şeful parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.Şi doi dintre fii săi , Andrei şi Marius Amişculesei sunt reţinuţi.  În arest a ajuns şi Florin Cimpoi, administratorul şi consilierul lui Dumitru Amişculesei.

Botoşani: Zeci de evazionişti cu alcool, ridicaţi de mascaţi şi duşi la audieri! ( FOTO/VIDEO)

Amişculesei şi ceilalţi 11 învinuiţi vor fi duşi în cursul zilei la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.Printre cei arestaţi se află Pavel Ion şi Coman Dănuţ, doi dintre angajaţii omului de afaceri. Coman este cel care furniza firme soluţia din care se producea alcoolul, susţin anchetatorii.

Prejudiciul adus statului prin afacerile ilegale cu alcool este estimat la 800.000 de euro. Averea familiei Amişculesei a fost pusă sub sechestru.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite