Bistriţeanul Ioan Botiş, fostul ministru al Muncii, este cercetat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit, în urma anchetei demarate săptămâna trecută, că fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, se află într-un conflict de interese după ce presa a descoperit că soţia acestuia câştigă bani europeni dintr-un proiect avizat de o agenţie din cadrul Ministerului Muncii.

ANI a sesizat DNA, iar procurorii anticorupţie îi vor cere explicaţii lui Botiş. Potrivit ANI, alături de fostul ministru, DNA vor da  cu subsemnatul şi alte două persoane din organizaţia nonguvernamentală la care soţia fostului ministru, Ligia Botiş, lucra în calitate de consilier.  

PENAL Trei bistriţeni vor fi chemaţi la DNA în cazul Botiş

SCANDAL. Radiografia conflictului de interese în care se află ministrul Botiş

EXCLUSIV Botiş şi-a dat demisia: „Era un gest pe care trebuia să-l fac de ieri, dar am aşteptat să-i spun înainte preşedintelui ţării!"

Ioan Botiş îşi cere public scuze cetăţenilor din Bistriţa

Trei motive pentru care Botiş trebuie să-şi dea demisia

Din ancheta ANI mai reiese că echipa de proiect ar fi modificat actele asociaţiei privind obiectul de activitate la scurt timp după ce Ioan Botiş a ajuns ministru. În plus, soţia sa obţinea, tot lunar, datorită aceluiaşi proiect, 5500 de lei din închirierea unei încăperi din locuinţa sa, de pe strada Cloşca nr. 3, care să servească drept sediu pentru Asociaţia bistriţene "Parteneriat Euroactiv".

ONG-ul se numeşte Asociaţia „Parteneriat Euroactiv" şi are sediu pe strada Cloşca nr. 3, adică în casa fostului ministru al Muncii. Soţia lui Botiş câştiga lunar din acest proiect 8400 de lei.

ANI s-a sesizat din oficiu săptămâna trecută. Proiectul asociaţiei bistriţene se numeşte „Şansă la demnitate" şi a fost avizat de o agenţie din cadrul Ministerului Muncii în timp ce Ioan Botiş era ministru al Muncii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite