Podul înţesat de cratere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare groapă are diametrul de un metru
Cea mai mare groapă are diametrul de un metru

Podul de la Mărgineni, de pe DN 2G, care face legătura între Bacău şi Comăneşti, este una dintre porţiunile de drum cele mai grele pentru şoferi.

CITIȚI ȘI

Gropile de pe bulevardul Pârvan, spaima şoferilor


Groapa care înghite un sens de mers

Deşi primăria a mai făcut plombări în zonă, asfaltul este ciuruit de sute de cratere. Cea mai mare groapă are diametrul de aproape 1 metru, dar problema o reprezintă şirul interminabil de spărturi care au în medie câte 10-15 centimetri. „Nu se vede nimic, nicio intervenţie a primăriei. Parcă aşteaptă să se dărâme de tot. Eu fac aproape zilnic naveta la Moineşti şi pot spune că mi-am făcut şi bucşele, dar şi nervii praf“, a declarat Cristian Buican.

Pentru maşinile mari slalomul este imposibil, aşa că şoferii s-au resemnat cu ideea că trebuie să înlocuiască mai des bucşele şi pivoţii din cauza drumului foarte stricat. Autorităţile locale cunosc situaţia, însă spun că vor face lucrări de refacere a covorului asfaltic abia din primăvară. Podul de la Mărgineni a fost construit în urmă cu peste 50 de ani, iar în fiecare an asfaltul cedează câte puţin.

La unele îmbinări crăpăturile au ajuns atât de mari încât trecătorii pot vedea prin ele oamenii care merg pe sub pod. „Merg des pe acest pod şi nu mi se pare normal să fie atât de fisurat. Când trec maşini mai mari simt cum se clatină. Ar trebui făcut ceva“, a declarat Angelica Panţîru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite