Groapa care înghite un sens de mers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craterul măsoară 15,6 metri în asfalt
Craterul măsoară 15,6 metri în asfalt

Situată în centrul Bacăului, la o aruncătură de băţ de kilometrul zero al oraşului, strada Mihai Viteazu este una dintre cele mai avariate artere din oraş. Cea mai mare groapă se află în apropierea sensului giratoriu din piaţa Alexandru cel Bun.

MAI CITESTE:

Gropile de pe bulevardul Pârvan, spaima şoferilor

Craterul are o lungime de 15,6 metri, lăţimea de 4,2 metri şi o adâncime de 5 centimetri. „Fiind o zonă centrală a oraşului, traficul este aglomerat. Eu trec prin această groapă de cel puţin patru, cinci ori pe zi. Cei de la primărie au uitat că străzile trebuie să aibă un strat protector numit asfalt“, a făcut haz de necaz Dan Craiu, şofer.


Conducătorii auto spun că singura modalitate de a ocoli groapa este să intre pe contrasens. „Am două variante. Ori intru pe contrasens şi mi se ia permisul dacă mă prinde poliţia ori intru direct în groapă. Fiind foarte aglomerat, aleg de obicei a doua variantă, cu riscul de a-mi strica maşina“, ne-a declarat Vasile Magurianu, taximetrist.


Lucrările pentru acoperirea gropii vor mai dura, spun şefii primăriei, care au organizat ieri licitaţia pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de asfaltarea oraşului. „S-au prezentat cinci firme la licitaţie. În următoarea săptămână vom hotărî cine a câştigat. Materialele care vor fi folosite la asfaltare şi timpul în care aceasta va fi gata le va stabili executantul lucrării“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite