Gropile de pe bulevardul Pârvan, spaima şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de pe Vasile Pârvan are diametrul de aproape patru metri
Groapa de pe Vasile Pârvan are diametrul de aproape patru metri

În următoarele 10 zile vom trece în revistă cele mai periculoase gropi din Bacău. Cititorii ne pot semnala găurile din asfalt de care se lovesc pe adresa gropi@adevarul.ro.

Odată cu topirea zăpezii, zeci de străzi ale oraşului au devenit adevărate capcane pentru şoferi. „Pe Vasile Pârvan trebuie să fii puţin inconştient ca să intri cu maşina. Strada este plină de gropi, nici măcar nu mai ştii cum să tragi de volan ca să le ocoleşti“, ne-a spus Iulian Stamatian, taximetrist. Redactorii „Adevărul de Seară“ au mers la faţa locului şi au descoperit „minunea“.


Crater de 3,21 metri
În mijlocul bulevardului tronează o groapă a cărei dimensiuni îţi dau fiori: 3,21 metri lungime, 2,12 metri lăţime şi o adâncime de 11 centimetri. Bulevardul Vasile Pârvan este una dintre cele mai tranzitate artere ale oraşului, fiindcă asigură legătura între oraş şi partea de vest a ţării.


„De o lună şi jumătate artera a ajuns să arate mai mult a drum de munte decât a bulevard. Groapa din mijlocul străzii este un monument al dezinteresului pe care autorităţile îl arată faţă de cetăţeni”, ne-a spus Constantin Caramalău, şofer. De groapa din mijlocul bulevardului şoferii încearcă să se ferească cum se pricep mai bine. Fac manevre disperate cu volanul, încearcă să intre cu roţile cât mai delicat, însă în final rezultatul este acelaşi: groapa nu poate fi evitată în totalitate. Motivul: celelalte gropi care tronează în jurul ei. „Nu se poate ocoli. Oricât m-am chinuit tot am nimerit în ea. Sunt foarte multe alte spărturi în asfalt în jurul ei“, ne-a spus Ioan Grigoraş, un alt şofer băcăuan.


Din cauza dezastrului de pe bulevardul Vasile Pârvan, chiar şi pietonii au de suferit.  „Am un prieten care locuieşte în acest cartier. Am vrut să vin la el cu un taxi, însă când i-am spus şoferului pe ce stradă vreau să ajung, a zis că nu mă poate duce. Nu a vrut să rişte să-şi strice maşina”, ne-a spus Ciprian Gheucă, un băcăuan care a simţit pe pielea lui ce înseamnă să locuieşti într-un oraş plin de gropi.


Mulţi dintre şoferii care şi-au stricat maşinile în gropi nu ştiu că-şi pot recupera daunele prin justiţie sau renunţă la idee când aud că trebuie să deschidă proces. „În municipiul Bacău nimeni nu a dat în judecată Primăria sau Administraţia Naţională a Drumurilor pentru că şi-a stricat maşina în gropi. Băcăuanii nu au o cultură şi o educaţie juridică. Nu sunt obişnuiţi să ceară sfatul unui avocat“, ne-a declarat Petrică Ivaşcu, avocat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite