Numărul tinerelor traficate de Damaschin a crescut. Au mai apărut alte trei fete în dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Ivaşcu, fostul avocat al lui Dinu Damaschin, afirmă că în ultima lună, alte trei tinere au dat declaraţii în faţa procurorilor DIICOT. Ele au povestit în faţa oamenilor legii că  timp de mai mulţi ani au fost traficate de interlopul băcăuan.

Avocatul Ivaşcu crede că acesta este şi unul dintre motivele pentru care lui Dinu Damaschin i s-a prelungit arestarea preventivă. „Cercetările mai continuau mult şi bine, pentru că au mai apărut în dosar şi alte tinere. Mandatul arestării preventive tot se prelungea până se finalizau cercetările. Asta e o problemă a sistemului nostru judiciar. Întâi arestează omul şi apoi caută dovezi. Pe inculpat îl ţin în arest până se fnalizează cercetările", a afirmat avocatul Ivaşcu.

Dinu Damaschin a murit în sala de judecată, după două luni de greva foamei

Prima tânăra care a depus plângere împortiva lui Dinu Damaschin a fost Monica Gabor. Alături de ea, alte două băcăuance au povestit anchetatorilor tot calvarul prin care au trecut. Dosarul lui Dinu Damaschin numără în acest moment şase fete, care au depus mărturie împortiva interlopului.

FRAGMENTE DIN PRIMELE DECLARAŢII DATE DE TINERELE TRAFICATE

"Dinu Damaschin m-a sunat şi mi-a spus să merg la Bucureşti cu Ovidiu Hasan şi cu una dintre fetele care lucrează la bar, deoarece erau invitaţi la nunta lui Vali Vijelie. Am fost cazată la hotel şi am stat în cameră cu Dinu Damaschin care a încercat pentru prima oară să mă violeze, dar nu a putut deoarece eu am refuzat ceea ce mi-a propus spunându-i că eu sunt virgină"

Dinu Damaschin: „Vreau să mor, să fiu ars, iar cenușa să fie aruncată deasupra României“

Într-o seară, Dinu Damaschin m-a dus la <<Latin>> unde l-a invitat şi pe Cristi Tănase şi i-a spus acestuia că sunt virgină şi că mă dă pentru suma de 1.000 de dolari, iar Cristi Tănase a fost de acord şi m-a obligat să merg cu el la Hotel Decebal. Împotriva voinţei mele, am fost cu acesta la hotel, am inceput sa plâng, i-am spus lui Cristi Tanase că sunt virgină. El a spus că nu-l interesează, după care m-a violat".

Boxerul George Gavrilă: „Am venit să-i iau apărarea lui Damaschin“

„Dinu Damaschin m-a lovit de foarte multe ori, cu palma şi pumnii în zona feţei, a stomacului, şi îmi amintesc că o dată s-a întâmplat să mă lovească cu picioarele în zona stomacului în prezenţa unor prieteni ai lui. În timp ce Dinu Damaschin mă lovea cu picioarele în stomac, eu fiind la pământ, prietenii acestuia râdeau împreună cu el şi se distrau pe seama mea. Aceste împrejurări s-au întâmplat în afara Bacăului, la un popas sau la o terasă unde era o masă mare afară, era în perioada după-amiezii şi nu îmi mai amintesc dacă mai erau şi alţi clienţi, şi de altfel nu cred că s-ar fi băgat nimeni să mă sprijine pentru că toată lumea îi cunoştea şi le era frică de ei".

Cine era Dinu Damaschin

„După această agresiune, îmi amintesc că Dinu Damaschin m-a băgat într-o maşină şi m-a adus în Bacău ca de obicei, şi cred că mi-a spus ca de fiecare dată „să fiu cuminte, să îl ascult şi să îi răspund la telefon". Ţin să mai subliniez şi o împrejurare care m-a marcat foarte tare. O tânără, minoră care era controlată tot de Dinu Damaschin a fost foarte tare speriată de atitudinea acestuia. Am înţeles de la ea, că a găsit o pisică moartă, spânzurată de clanţa uşii de la apartamentul ei, şi sigur a identificat sursa şi ea şi noi alte fete, pentru că ulterior Dinu Damaschin la o masă la un restaurant se lăuda prietenilor cu isprava pe care a făcut-o, şi că i-ar fi transmis şi mesajul că va ajunge ca acea pisică ştrangulată, dacă nu se conformează. Aşa cum am precizat nu îmi aduc aminte numele tinerelor controlate de Dinu Damaschin, cu excepţia unei colege de-a mele, care era în aceeaşi clasă cu mine la sanitar, o anume Mihaela, care stătea la internat, ulterior mutându-mă cu aceasta la gazdă, dar nu-mi mai aduc aminte zona..."

„Dinu Damaschin mergea şi cu câte o fată la restaurante sau cluburi, dar de regulă mergea şi cu câte 3-4 tinere, ne lua şi ne prezenta diferiţilor lui amici, de fapt era de notorietate la acea vreme în Bacău că el poate furniza tinere. Cu clienţii vorbea direct şi când identifica câte un bărbat interesat de noi ne ducea el, cu taxiul sau cu vreo maşină a unui prieten, la locaţia unde urma să ne întâlnim cu clientul. Venea şi ne prelua după ce se finalizau prestaţiile sexuale de către noi fetele, impunea un anumit termen în care trebuia să stăm cu clienţii, sau spunea să îl sunăm când terminăm. Când nu ne însoţea el trimitea prieteni ai lui, care stăteau în zonă până ce noi ieşeam din locaţia respectivă cu clientul. Dinu Damaschin ne obliga să îi predăm lui toate cadourile eventuale pe care le primeam de la eventuali clienţi şi îmi amintesc că s-a întâmplat în ceea ce mă priveşte, să primesc de la un client italian 2-3 milioane lei, şi când Dinu Damaschin a văzut că am reţinut aceşti bani, controlându-mă în geantă şi în buzunare, m-a bătut, m-a vorbit urât, mi-s spus că nu trebui să ascund de el nici un ban, să îi dau lui toţi banii, pentru că altfel voi avea probleme. De regulă clienţii lui Dinu Damaschin, privind prestaţiile noastre sexuale, erau bărbaţi cu bani, afacerişti,  eu o singură dată am fost pusă să întreţin raporturi sexuale cu bărbatul italian , care mi-a dat banii menţionaţi anterior. Banii erau preluaţi direct de Dinu Damaschin de la clienţi şi aveam de regulă 3-4 clienţi pe săptămână. Eram obligată să dau curs solicitărilor lui Dinu Damaschin, la orice oră când îmi solicita el, pentru că îmi era teamă de el, şi dacă eram la şcoală sau aveam o altă treabă trebuia să plec pentru a face ce spunea el, respectiv să plec cu clienţii şi niciodată nu i-am spus nu, pentru că îmi era teamă de ameninţările lui şi, aşa cum am precizat, mă bătea de multe ori când vedea că nu mă conformez. Se întâmpla să mă bată şi fără motiv, de multe ori m-a bătut în faţa prietenilor lui, pentru a le arăta acestora că deţine controlul şi aceştia râdeau de mine..."

 „În viaţa mea nu am mai întâlnit nici o persoană atât de violentă în vorbe şi fizic cu mine şi subliniez că acea perioadă din viaţa mea a fost cea mai grea pentru mine şi liceul l-am întrerupt tot din  cauza lui Damaschin Constantin, alegând să plec în străinătate pentru a reuşi să scap de el"

 

 

 

 

 

 

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite