Mărirea și decăderea lui Dinu Damaschin, proxenetul Monicăi Gabor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Damaschin a fost șeful Societății Internaționale a Drepturilor Omului din Bacău
Dinu Damaschin a fost șeful Societății Internaționale a Drepturilor Omului din Bacău

Președintele de la „Drepturile Omului“ a ajuns în arestul Poliției pe 22 decembrie și a murit astăzi, în fața magistraților Curții de Apel Bacău.

Dinu Damaschin (55 de ani) s-a făcut cunoscut opiniei publice prin scandalurile legate de fosta doamnă Monica Columbeanu.

Avocatul lui Damaschin: "Era foarte slăbit. Nu a putut scoate vreun cuvânt"

Pe 22 decembrie 2011, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au acuzat de trafic de persoane și proxenetism, alături de alți doi inculpați.

Dinu Damaschin: „Vreau să mor, să fiu ars, iar cenușa să fie aruncată deasupra României“

Potrivit acuzațiilor, una din persoanele traficate este chiar Monica Gabor, când era minoră. De atunci, fostul „protector" al lui Moni a făcut greva foamei. Mai mult, el a declarat că „vrea să moară, iar cenușa să-i fie aruncată deasupra țării, pentru drepturile omului".

Dinu Damaschin a murit în sala de judecată, după două luni de greva foamei UPDATE

Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), împreună cu Eugen Mihai Mereuţă (40 de ani) şi Claudiu Ciucă (35 de ani), "au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe părţi vătămate, unele minore în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei".

Anchetatorii susţin că Damaschin supunea fetele racolate "în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi pretindea că are calitatea de preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa".

Reprezentanţii DIICOT susţin că Dinu Damaschin era liderul gripării, fiind acuzat de recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Boxerul George Gavrilă: „Am venit să-i iau apărarea lui Damaschin“

Dinu Damaschin a mai fost cunoscut pentru procesele răsunătoare în care el a fost apărător, ca șef al Societății Internaționale a Drepturilor Omului, Filiala Bacău. El l-a ajutat, în instanță, pe boxerul Alexandru Gavrilă care și-a ucis propria fiică, Alessia, de doar 3 ani, cu mai multe lovituri de cuțit. Acum, fostul sportiv este internat la Spitalul de Psihiatrie Grajduri din Iași.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla cum a murit Dinu Damaschin.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite