VIDEO Iustin Ianău, „ciocârlia“ din Bacău: "De când mă ştiu am fost luat în râs"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Iustin Ianău este adolescentul de 16 ani care a uimit întreaga Românie cu vocea sa, după participarea la show-ul „Românii au talent“. „Cred că acesta este începutul unei noi vieţi pentru tine“ a spus Mihai Petre, impresionat de prestaţia tânărului din Bacău.

ULTIMA ORĂ:

Pavarotti din Banat despre Iustin de la „Românii au talent”: „Aici nu are şanse. Viitorul lui e afară”


Citiţi şi povestea gemenilor care au interpretat piesa „Amarillo“,
aici.

VIDEO Gemenii de la „Românii au Talent“ au jucat în reclame

Fotografii în exclusivitate cu băiatul care a uimit o Românie întreagă cu vocea sa

Exclusiv: Povestea unui copil-fenomen din Brăila care a crescut singur, după ce mama sa a plecat în străinătate, iar tatăl l-a părăsit!

Narcis Iustin Ianău s-a detaşat clar în prima ediţie a concursului de la Pro TV prin talentul său. El i-a surprins pe spectatori, telespectatori şi pe membrii juriului cu vocea sa de contratenor, interpretând aria „O mio babbino caro" (arie de soprană), din opera „Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini.

Filmuleţul despre Iustin nu părea să anunţe vreun moment artistic deosebit, iar prezentarea chiar începea într-o notă ironică. „Pare să fi greşit adresa", spunea o voce din off, în timp ce pe ecran rulau imagini cu Iustin în mijlocul mulţimii de oameni veniţi la preselecţie. De altfel, vocea în schimbare a adolescentului nu părea deloc un argument plauzibil atunci când acesta a declarat, sigur pe el, că glasul este atuul care îl poate ajuta să câştige competiţia „Românii au talent" şi marele premiu de 120.000 de euro.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Mulţi dintre spectatorii prezenţi în sală au schiţat măcar un zâmbet - unii chiar au izbucnit în hohote de râs - atunci când Iustin şi-a făcut apariţia pe scenă. Şi cei trei membri ai juriului, Mihai Petre, Andra şi Andi Moisescu, păreau sceptici în privinţa calităţilor vocale ale adolescentului.

De la ironie la şoc



A fost nevoie doar de două versuri ca opinia generală să se schimbe la 180 de grade, iar publicul să izbucnească în aplauze. „Sper că vei da la Conservator. Sunt foarte rare cazurile de contratenori. Nici n-am ce să mai zic...", a spus Andi Moisescu la finalul momentului artistic. „Ne-ai şocat într-un mod extrem de plăcut. Cânţi minunat. A fost un şoc, dar unul plăcut", a adăugat Andra.

„Când ai intrat pe scenă mă aşteptam să-mi explici Teorema lui Pitagora sau să-mi desenezi un triunghi isoscel", a completat Mihai Petre. „Mi se pare că are tot ce-i trebuie să câştige el premiul cel mare de la «Românii au talent»", a conchis Andi Moisescu.

Descoperit la biserică

Pe lângă vocea specială cu care a impresionat întreaga Românie, adolescentul de 16 ani are şi o poveste de viaţă impresionantă. Narcis locuieşte cu tatăl său şi cu fratele mai mic, Marius Cristian, în satul Baraţi din judeţul Bacău. Mama lui este plecată de aproape 12 ani în Italia, unde lucrează ca menajeră şi îşi vede familia o lună pe an, când vine acasă în concediu. Tatăl său nu mai are de muncă de doi ani, pentru că fabrica de bere la care lucra a dat faliment. Nu a mai reuşit să se angajeze, iar un impediment îl reprezintă faptul că are deficienţă de vedere la ambii ochi.

Iustin a fost atras de muzică de mic, iar prima oară a cântat la vârsta de 5 ani, în corul bisericii. Dascălul bisericii i-a auzit vocea şi, fascinat, l-a aşezat în rândul sopranelor, unde copilul a cântat timp de patru ani.

Părinţii s-au opus

Pentru că foarte puţini i-au înţeles talentul, Iustin a avut de suferit: ceilalţi copii au râs de vocea lui, l-au tachinat, l-au respins, ba chiar l-au bătut. Până şi părinţii lui s-au opus mult timp şi nu au fost de acord ca el să cânte pe această voce de „fată". Adolescentul crede că a moştenit vocea de la părinţi. Aceştia nu au cântat niciodată în public, dar copilul i-a auzit fredonând prin casă. Şi Marius, fratele lui Iustin, cântă, având o voce de bariton. Iustin îşi doreşte ca la un moment dat să cânte alături de familia lui.

image

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Audienţă-record

Prima ediţie a show-ului care a debutat vineri, la Pro TV, a transformat emisiunea în cel mai urmărit program de divertisment din 2004 până în prezent. „«Românii au talent» e un program foarte bine făcut, foarte bine promovat şi conform cu regulile meseriei numite televiziune. Ciudat pare numai în România că aşa ceva poate funcţiona, fiindcă pe ecranele TV româneşti se tăvălesc de câţiva ani moderatori plătiţi de politicieni şi, pe de altă parte, diferiţi monştri care «aduc audienţă»", explică analistul media Iulian Comănescu. „Reţeta e cunoscută şi chiar achiziţionată din afară, dar asta nu anulează meritul Pro TV: preselecţia a fost una anevoioasă şi lansarea a trebuit amânată fiindcă nu se strângeau destule talente. S-a dovedit că a meritat", completează Comănescu.

„De când mă ştiu am fost luat în râs de mai toţi colegii"

Narcis Iustin Ianău a început orele de canto în septembrie 2010, abia la o lună după ce au avut loc filmările primei etape a consursului difuzat de Pro TV. A învăţat singur fragmentul muzical pe care l-a interpretat în emisiune („O mio babbino caro") după ce a studiat zeci de ore singur pe internet.

„Adevărul": Cine te-a sfătuit să participi la acest concurs?

Iustin Ianău: Bunica mea, Lucia, şi gândul meu. Bunica a crezut de la început în vocea mea. Pentru concurs am pregătit mai multe piese, însă, în cele din urmă, am decis că „O mio babbino caro" mă reprezintă cel mai bine şi îmi pune în valoare vocea. Am repetat-o de peste 1.000 de ori şi, într-un final, mi-a ieşit. Repetam în curte, în casă, oriunde. Recunosc că nu am fost foarte mulţumit de prestaţia mea din emisiune. Puteam şi mai bine.

Vezi mai multe pe Romanii au talent



Să fac prăjituri. Mă pricep foarte bine la chec şi la tort de mere. Fac şi curăţenie în casă. Mama e în Italia de 12 ani, trebuie să-l ajute cineva pe tata.

Impresionaţi de Iustin



Membrii juriului şi cei doi prezentatori, Pavel Bartoş şi Smiley, povestesc pentru „Adevărul" cum au perceput momentul susţinut de Iustin.

Andra: „Cred că am spus totul printr-o singură privire atunci când Iustin a început să cânte. Nu mi-am imaginat că are o asemenea voce, atât de rară în întreaga lume".

Mihai Petre: „Am văzut un băiat slăbuţ şi timid, cu o voce subţire, şi nu ştiam la ce să mă aştept. Ce a urmat m-a lăsat fără cuvinte".

Andi Moisescu: „Narcis este fenomenul despre care m-am abţinut cu greu să nu vorbesc până acum în interviuri. Este omul care, cred eu, va da un alt înţeles noţiunii de vedetă".

Smiley: „Reacţia noastră este la fel ca cea a telespectatorilor, pentru că înaintea show-ului habar nu aveam cine va urca pe scenă şi ce anume va face. Talentul lui era bine ascuns, iar atunci când a ieşit la iveală... vedeţi ce s-a întâmplat".

Pavel Bartoş: „Momentul în care a început să cânte m-a lăsat fără glas! Când a revenit în culise, ar fi trebuit să-i preluăm emoţiile, dar eram mai emoţionaţi decât el".

image

„Românii au talent“, între râs şi plâns

image

Nicolae Giurcea, pompierul care l-a enervat pe Mihai Petre

Printre concurenţii primei ediţii a show-ului „Românii au talent“ s-au numărat oameni care au impresionat juriul şi publicul cu calităţile lor, dar şi concurenţi care i-au făcut să râdă cu lacrimi sau să se enerveze îngrozitor.Nicolae Giurcea, un pompier de 35 de ani din Buzău, convins că are talent la cântat, l-a scos din pepeni pe Mihai Petre interpretând piesa „Alejandro“, a artistei americane Lady Gaga. Falsetele şi dansul lui l-au binedispus însă pe Andi Moisescu şi i-au făcut pe cei din sală să râdă în hohote.

Sugestia juriului

În acelaşi registru s-au încadrat şi cei trei travestiţi din trupa Veveriţele Vesele – care au interpretat trei personaje celebre, Madonna, Shakira şi Lady Gaga – şi gemenii Paul şi Virgil Păunescu, în vârstă de 32 de ani, care au susţinut un număr de muzică şi dans.
Un alt moment artistic impresionant a fost susţinut de Mădălina Felea (28 de ani), care a executat un număr foarte dificil de gimnastică la bară, iar o surpriză a primei ediţii a fost trupa de street dance Dance Fiction Club. Unul dintre dansatori, Cristian Novac, zis Robo, a cucerit juriul cu mişcările lui incredibile. Momentul a fost însă destul de tensionat, deoarece Mihai Petre i-a sugerat ca pentru a ajunge în etapa următoare să se prezinte doar cu o parte a trupei lui şi să renunţe la doi dintre dansatori. ;

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite