Imperiul financiar al lui Costel Căşuneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri este cotat în topul Forbes cu o avere fabuloasă de aproape 250 de milioane de euro. Averea a strâns-o din afaceri cu lemn şi asfaltarea străzilor. În prezent, Căşuneanu este arestat pentru 29 de zile în dosarul „Cătălin Voicu“, iar avocaţii lui au făcut recurs.

MAI CITIȚI

Costel Căşuneanu, după gratii 29 de zile

Costel Căşuneanu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile

Cășuneanu a fost reținut de DNA

În 1994 Căşuneanu a deschis în Oituz prima fabrică privată românească de parchet triplu stratificat, iar în 1999 a înfiinţat divizia de construcţii de drumuri. Tot în comună, miliardarul şi-a ridicat un adevărat palat înconjurat de un domeniu imens, dotat chiar cu eliport, domeniul fiind evaluat la 12 milioane de euro.

Afaceri cu lemn şi asfalt

După ce a pus pe picioare şi divizia de construcţii de drumuri, băcăuanul a concluzionat că de aici îi vin bani mai mulţi decât din lemn şi atunci a schimbat lista priorităţilor. „În 2006 firma PA&CO Industrie a fost dizolvată. Cu siguranţă ea a fuzionat cu o altă firmă a lui Căşuneanu“, ne-a spus Gheorghiţă Patrichi, directorul Oficiului Registrului Comerţului Bacău.

Într-o încercare de resuscitare a fabricii de parchet, Căşuneanu a vrut să cumpere 9.000 de hectare de pădure de la familia Negropontes, urmaşa generalului Eremia Grigorescu. Numai că, afaceristul băcăuan a oferit prea puţini bani (9 milioane de euro) în comparaţie cu firma finlandeză Tornator, care a bătut palma cu proprietarii pentru 50 de milioane de euro.  „Pădurea a ajuns în administrarea unor finlandezi şi nu a lui Căşuneanu“, a confirmat Gheorghe Mănăilă, şeful  Direcţiei Silvice Bacău.

Numit preşedinte al Federaţiei Patronale

În august 2009, ca o recunoaştere a puterii sale economice şi financiare, miliardarul a fost numit preşedinte al Federaţiei Patronale Bacău.
Şeful Camerei de Comerţ Bacău, Mihai Tulbure, a refuzat să comenteze arestarea miliardarului, sub acuzaţia de corupţie. „Costel Căşuneanu este membru al Camerei de Comerţ Bacău. Am colaborat, este adevărat, însă nu vreau să fac nicio declaraţie cu privire la situaţia lui“, este tot ce ne-a spus Mihai Tulbure. Cunoscutul om de afaceri băcăuan se află în arestul Poliţiei Capitalei, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât ieri noapte ca acesta să rămână încarcerat 29 de zile.

Mâine, alături de avocatul său, Costel Căşuneanu va apărea din nou în faţa instanţei, după ce au făcut recurs la decizia de arestare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite