Costel Căşuneanu, după gratii 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de judecată s-a încheiat la miezul nopţii. „Regele asfaltului“ este acuzat de cumpărare de influenţă.

Costel Căşuneanu, implicat în dosarul senatorului Cătălin Voicu, a primit azi-noapte mandat pentru 29 de zile. Anchetatorii susţin că milionarul în euro i-ar fi dat senatorului Cătălin Voicu, în perioada iulie - septembrie 2009, în două tranşe, 260.000 de euro. În schimb, parlamentarul trebuia să intervină pe lângă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea obţinerii unei soluţii favorabile în dosarul unei societăţi comerciale, în care Căşuneanu este asociat.

Îşi mută afacerea la Oneşti
După reţinerea omului de afaceri, sătenii din comuna băcăuană Oituz au inima cât un purice. Se tem că în urma problemelor lui Căşuneanu cu justiţia vor avea de suferit şi angajaţii PA&CO.
„Sperăm ca activitatea firmei să nu fie afectată de evenimente. Domnul Căşuneanu are doi copii care se pot ocupa de afaceri“, susţine Gheorghe Ionel, viceprimarul din Oituz. Autorităţile locale vor să profite cât mai mult de existenţa firmei lui Căşuneanu. Planurile de viitor ale milionarului par însă să fie altele. Încă din toamna anului trecut, a anunţat că vrea să mute sediul în Oneşti, iar lucrările la noua construcţie au început deja.

Patalama de avocat
„Ne bucurăm că se mută la noi. Vor veni bani la buget şi vor fi locuri de muncă“, a spus Constantin Florian, viceprimarul Oneştiului. În ultimii zece ani, Căş uneanu a devenit unul dintre cei mai bogaţi români, multe din contractele sale fiind derulate pe bani publici. El a construit drumuri şi a făcut asfaltări în toată ţara. În judeţul Bacău, ultimul contract l-a avut în 2007. Firma lui a modernizat drumul judeţean din comuna Asău. În paralel cu afacerile, Căşuneanu a devenit membru în Baroul de Avocaţi Bacău. „Eu nu l-am văzut niciodată la bară. A fost inclus în Barou pentru că are doctoratul în Drept“, a spus Alexandru Lungu, decanul Baroului.

Reţinut sub acuzaţia de corupţie
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost reţinut în urmă cu două zile sub acuzaţia că l-ar fi plătit pe senatorul Cătălin Voicu, cu 260.000 de euro, pentru a obţine anumite soluţii în dosarele în care era implicată firma PA&CO. La „pachet“ au mai fost reţinuţi judecătorul bucureştean Florin Costiniu şi omul de afaceri Marius Locic.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite