Gabriel Berca propus pentru funcţia de ministru al Internelor în Guvernul Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul băcăuan Gabriel Berca a fost mandatat să ocupe fotoliul de ministru al Administraţiei şi Internelor (MAI) în Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu, dacă noul Executiv  va trece de votul Parlamentului. El îl înlocuieşte pe Traian Igaş, care a deţinut această funcţie mai bine de un an. 

În componenţa Guvernului Ungureanu senatorul Gabriel Berca ar urma să ocupe funcţia de ministru al MAI. Dacă Executivul va trece de votul Parlamentului, atunci Berca va fi primul ministru de Interne pe care l-a dat Bacăul. Totodată, băcăuanii pierd un alt ministru, pe deputatul Valerian Vreme, care nu se mai regăseşte pe funcţie. Locul lui va fi ocupat de Răzvan Mustea.

Gabriel Berca şi-a început cariera politică în Bacău, sub semnul Alianţei pentru România (ApR). Ulterior, împreună cu un grup mare a migrat în Partidul Umanist Român şi în 2004, în Partidul Naţional Liberal (PNL), Organizaţia Bacău. Prima funcţie publică a fost de cosilier la CET, după ce Primăria Bacău a devenit liberală.

Un ieşean, desemnat premier. În CV se laudă că ştie limba maghiară UPDATE

În  2005, Gabriel Berca primeşte numirea în funcţia de prefect. Doi ani mai târziu, acesta este desemnat Secretar General al Guvernului, în timpul premierului Tăriceanu. În 2008, candidează pe listele PNL, în colegiul din municipiul Bacău, pentru un mandat de senator în Parlamentul României.

Averea ieşeanului Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

Un an mai târziu, senatorul Gabriel Berca nu se mai regăseşte în acţiunile liberalilor băcăuani şi decide să treacă la Partidul Democrat Liberal (PDL), unde preia conducerea Organizaţiei Judeţene. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite