Un ieşean, desemnat premier. În CV se laudă că ştie limba maghiară UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul Mihai Răzvan Ungureanu, absolvent al unuia dintre cele mai prestigioase colegii din Iaşi, a fost desemnat premier pe 6 februarie.

Ora 20.05 Mihai Răzvan Ungureanu a fost desemnat în funcţia de premier de către Traian Băsescu. Vezi aici averea lui Ungureanu.

Vecinii despre premierul desemnat: „Este un om bun, serios,dar cam singur“

Ora 12.05 Conducerea Colegiului „Costache Negruzzi“, instituţie la care a învăţat Mihai Răzvan Ungureanu, are numai cuvinte de laudă la adresa lui.

„A fost unul dintre absolvenţii de excepţie ai Colegiului. A revenit mereu cu drag la activităţile pe care şcoala noastră le-a organizat. În 1995, când am sărbătorit centenarul, a ţinut un discurs deosebit, în care s-a putut observa talentul de a evoca amintiri. A lăsat o impresie favorabilă în rândul elevilor şi al profesorilor. Ştiu că era foarte studios. Face parte din elita intelectuală contemporană“, spune profesorul Camelia Gavrilă, directorul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi“.

Ora 10.54 Mihai Răzvan Ungureanu s-a născut la Iaşi pe 22 seprembrie 1968, în familia profesorului Ştefan Ungureanu, un fost viceprimar al municipiului între anii 1996-2000. A absolvit cursurile liceale la Colegiul „Costache Negruzzi", unde a fost şi şef de promoţie.

FOTO Udrea despre proteste: „Soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta. Este un protest împotriva politicienilor în general“ UPDATE

După absolvirea Facultăţii de Istorie Filosofie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" fostul ministru de externe a fost pentru o scurtă perioadă profesor la Liceul „Mihai Eminescu" din Capitala Moldovei.

De asemenea, în perioada adolescenţei, tânărul Mihai Răzvan Ungureanu a făcut parte şi din trupa liceului, unde acesta a cântat la chitară bass.

Conform CV-ului ieşeanului Mihai Răzvan Ungureanu, acesta a fost distins cu numeroase premii precum Mare Ofiter al Ordinului National pentru Merit, Romania, Comandor cl.I al Ordinului Regal Dannebrog , Danemarca, Premiul "Dimitrie O­nciul" al Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric" pentru editarea lucrării Relaţiile româno-sovietice. Documente, 1917-1934, I, Bucureşti, Premiul „Corneliu Coposu" al Organizatiei de Tineret a PNŢ-CD - pentru activitatea diplomatica in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Premiul „Vasile Pogor" - pentru cercetãrile ştiinţifice privitoare la istoria oraşului Iaşi - decernat de Primãria Municipiului Iaşi, Premiul „Felix Posen" al Universitãţii Ebraice din Ierusalim, Israel, şi Premiul Naţional al Revistei „22", Bucureşti.

Printre limbile străine cunoscute de acesta se numără, conform CV-ului dimplomatului, engleza, franceza, germana, dar şi limba maghiară.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite