Bacăul, județ pilot pentru învățarea intensivă a limbii franceze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe școli din județul Bacău vor avea o programă de învățământ mai bogată în limba franceză, urmare a parteneriatului dintre Ministerul Educației și Institutul Francez din România. Programul va fi introdus în anul școlar 2012-2013, cu sprijinul Insectoratului Școlar Județean și a Casei Corpului Didactic din Bacău.

Deoarece în ultimii ani învățarea limbii franceze a pierdut teren în fața limbii engleze, Institutul Francez din România încearcă să remedieze situația și să reintroducă, în forță, o programă mai bogată de activități educative în limba lui Balzac. În urma parteneriatului cu Ministerul Educației din România, în 15 județe ale țării se va introduce un program pentru învățarea intensivă a limbii franceze.  Județele vor fi grupate în jurul a patru poli geografici: Bucureşti (Argeş, Bucureşti-Ilfov, Braşov, Constanţa) Cluj (Alba, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Sibiu) Iași (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ) și Timișoara (Arad, Dolj, Timiş).

Profesori din Norvegia, Slovacia, Germania și Spania, în vizită la Colegiul „Gheorghe Vrănceanu“

Unitățile de învățământ pilot vor fi selectate în fiecare județ de inspectorul şcolar de limbă franceză şi directorul casei corpului didactic. Proiectul urmărește dinamizarea predării limbii franceze în școală dar și modernizarea practicilor pedagogice a profesorilor de limba franceză.  „Nouă ne va reveni misiunea de a organiza stagii de formare continuă, adresate cadrelor didactice din unitățile de învățământ pilot din cadrul programului", ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

De asemenea, la nivelul fiecărui „pol geografic" se vor încheia parteneriate cu un liceu bilingv francofon din regiune, parteneriate care vor înlesni schimburi între profesorii de limba franceză din cele două unități școlare şi activități comune în limba franceză adresate elevilor.

Seminar despre minorități și rolul lor în istoria Bacăului

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite