Seminar despre minorități și rolul lor în istoria Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Corpului Didactic "Grigore Tabacaru" (CCD) Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat marţi, 14 februarie 2012, seminarul cu tema "Minorităţile entice şi procesul de modernizare în oraşul Bacău".

Dezbaterile au fost coordonate de profesorii Gabriela Verdeş și Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău. La activitate, care s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău" au participat 20 de elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu" din Bacău. „Cu această ocazie a fost prezentată structura etnică a comunităţii băcăuane şi raportul dintre majoritate şi minorităţi. Participanţii au încercat să identifice cauzele unor posibile conflicte interetnice, insistându-se pe necesitatea promovării toleranţei şi a acceptării diversităţii, ca o condiţie a convieţuirii paşnice", a precizat Gabriel Stan, directorul CCD Bacău. 

Peripeţiile unui rrom din Bacău

În cadrul seminarului au mai fost făcute referiri asupra rolului comunităţii evreieşti în istoria oraşului şi judeţului Bacău, astfel, în mod inevitabil, amintindu-se şi despre Holocaust. Elevii au putut urmări, la finalul întâlnirii, filmul documentar „Duminica neagră" („Black Sunday"), peliculă care reflectă cauzele şi consecinţele Holocaustului din România, tragedia  evreilor şi rromilor, în mod special Pogromul de la Iaşi, din iunie 1941.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite